Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
Sport / UKRATKO
Foto: NP Krka

Sudjelujte na 1. Krka polumaratonu

Foto: NP Krka

Ovog proljeća će se u Nacionalnom parku Krka, po prvi puta, održati međunarodna atletska utrka 1. Krka polumaraton.

1. Krka polumaraton, koji će se održati 14. travnja, pružit će sudionicima poseban ugođaj trčanja u jednom od najljepših dijelova Hrvatske, u okruženju zaštićene prirode i jedinstvene kulturnopovijesne baštine.
Trkači startaju u sjevernom dijelu Nacionalnog parka “Krka”, u Eko kampusu Puljane, zatim trče u smjeru Oklaja, potom se spuštaju do same rijeke, uz Brljansko jezero, nakon čega slijedi jedini uspon u smjeru amfiteatra Burnum, gdje je i cilj. Za sve one kojima je 21,098 km polumaratona prevelik izazov na programu je i kraća utrka na 5,5 km. Svaki sudionik dobit će, kao dio startnog paketa, jednodnevnu ulaznicu za posjet Nacionalnom parku „Krka“.
Posljednjih godina u Hrvatskoj raste zanimanje za trčanje, a samim tim i za boravak u prirodi, na svježem zraku. Tako je i nastala ideja da se ovaj sportski događaj održi upravo u Nacionalnom parku „Krka“, i to u njegovom sjevernom dijelu, manje poznatom javnosti, ali bogatom netaknutom prirodom i spomenicima koji svjedoče o burnoj prošlosti toga kraja. Staza polumaratona prolazi zanimljivim i lijepim dijelovima Parka, prelazi rijeku Krku i završava u biseru antičke arhitekture, rimskom vojnom amfiteatru. Nije pretjerano zahtjevna i u skladu je s međunarodnim pravilima cestovnog trčanja.
Ljepote Nacionalnog parka Krka i atraktivnost dviju utrka učinile su svoje – prijavljenih trkača/ica na polumaratonu i kratkoj utrci već je više od 670 pa su organizatori, Atletski klub maraton 2000 i JU  “Nacionalni park Krka”, povećali su broj sudionika (500 trkača u utrci polumaratona te 250 trkača u utrci dugoj 5,5 kilometara). Prijave za sudjelovanje u u trkama traju do 15. veljače na www.utrka.com. Sve informacije o 1. Krka polumaratonu možete pronaći i na www.krka.run.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI