Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
DRUŠTVO (NE)ZNANJA
Virtualna slagalica državnoga stijega pomaže obrazovanju - foto Facebook /predsjednica.hr

Predsjednica v Zagorju:
Vidim da nam obrazovna reforma ide u pravom smjeru, mada isto kažem da trebamo trčati, sprintati…

Virtualna slagalica državnoga stijega pomaže obrazovanju - foto Facebook /predsjednica.hr

Hrvatska predsjednica voli putovati po Hrvatskoj. I dalje obilazi hrvatske županije i gradove, pa tamo podigne predsjedničku zastavu, te u pravilu ostane nekoliko dana. Tako je bilo i u Krapinsko-zagorskoj županiji. Tamo je posjetila, među ostalima, poduzeće „Frassinox Božić“ d.o.o., Nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke i Muzej krapinskih neandertalaca. S muzejem neandrtalaca je završila posjet Zagorju.

Posljednji dan boravka u Krapinsko-zagorskoj županiji predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović započela je u Gornjoj Stubici gdje je položila cvijeće ispred spomenika vojnom pilotu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Rudolfu Perešinu te prisustvovala potpisivanju Ugovora o sufinanciranju izgradnje Spomen-kuće Rudolfa Perešina.

“Dobro mi došel, prijatel”

Onda je u Donjoj Stubici predsjednica u Bedekovčini posjetila Srednju školu.

– Vidim da nam obrazovna reforma ide u pravom smjeru, mada isto kažem da trebamo trčati, sprintati kako bismo uhvatili korak s modernim, razvijenim zemljama – kazala je Kolinda Grabar-Kitarović.

Predsjednica među učenicima koji su zamiješali beton – foto Facebook /predsjednica.hr

Hrvatska treba trčati kako bi uhvatila korak s modernim, razvijenim zemljama čije je obrazovanje riješeno tako da odgovara tržištima rada, znalački je pojašnjeno.

– Važno je reformirati obrazovni sustav kako bi iz škola izlazili kompetentni, stručni i zapošljivi mladi ljudi koji će zarađivati solidne plaće za solidan život u vlastitim sredinama i vlastitoj domovini – zaključila je.

Inače, pjesmom “Dobro mi došel, prijatel”, članovi školskog zbora “Cesarčeki” i ŽVS “Queentete” dočekali su predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar – Kitarović u sportskoj dvorani krapinske Osnovne škole Augusta Cesarca, javlja portal Zagorje International. 

– Krapina mi se jako sviđa, no, moram vam reći da ste ono najvrjednije u Krapini, upravo vi – poručila je predsjednica, koja se fotografirala s učenicima i podijelila im svoje fotografije s potpisom, kao što to rade Britney Spears ili Taylor Swift.

Kako prenose na stranicama predsjednica.hr, učenici medicinske struke zanimali su se za angažman medicinskog osoblja u mirovnim misijama u kojima sudjeluje i Hrvatska.

Medicinari će preživjeti robotizaciju

Predsjednica Grabar-Kitarović odgovorila im je da će medicinska zanimanja preživjeti robotizaciju zbog ljudske brige koja se ne može zamijeniti, a koja se, i fizička i psihička, pruža hrvatskim vojnicima u misijama. Dodala je kako se takva briga treba pružati i braniteljskoj populaciji u Domovini.

 

Predsjednica u plasteniku –
foto Facebook /predsjednica.hr

Učenici poljoprivredne struke postavili su vrlo logično pitanje može li se u Hrvatskoj smanjiti uvoz i povećati domaća proizvodnja hrane.

Predsjednica je na to istaknula proizvodnju mlijeka, dodajući kako se ne smije dogoditi da bočica vode bude skuplja od litre mlijeka.

Nakon sastanka s predstavnicima OPG-ova, predsjednica Grabar-Kitarović obišla je Nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke. Svoj boravak u Krapinsko-zagorskoj županiji završila je boravkom u općinama Konjščini i Mihovljanu te posjetom Muzeju krapinskih neandertalaca, javljaju iz predsjedičnog ureda.

 

Virtualna slagalica državnoga stijega pomaže obrazovanju? – foto Facebook /predsjednica.hr

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI