Neovisni novinarski portal
15.4.2021.
DRUŠTVO (NE)ZNANJA / POLITIKA
Ivica Puljak, tajnik Pametnoga (foto: Pametno)

Pametno:
Tko je zapravo hrvatski ministar/ministrica obrazovanja?

Ivica Puljak, tajnik Pametnoga (foto: Pametno)

– Tko je zapravo hrvatski ministar/ministrica obrazovanja? – pita danas stranka Pametno u svojoj objavi za javnost povodom natječaja za voditelja Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu.

Nakon 247 dana čekanja dokumenata o prvom natječaju za voditelja Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu i otkrivanju ozbiljne sumnje u manipulaciju, iz stranke Pametno reagiraju na Vladin stav kako je cijeli postupak bio transparentan, kako kažu.  Jučer je stranka Pametno, odnosno prof. dr. sc. Ivica Puljak, član predsjedništva Pametno, javnosti objavio dokaze po kojima je bilo manipulacija u natječaju za izbor voditelja i članova Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme, ističu. 

– Ti dokazi su potvrdili prethodne analize iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. Nažalost, umjesto da se sudionike ove manipulacije sankcionira, premijer i ministrica su ih nagradili još važnijim mjestima u reformi obrazovanja. Nastavak, ili još dublje zakopavanje u zataškavanju skandala, odvilo se sinoć. Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Matko Glunčić pokušao je demantirati dokaze o manipulaciji, a Služba za odnose s javnošću Vlade RH objavila je kako je čitav postupak bio transparentan. Obzirom da najbliži ministričin suradnik, kao i Vlada, sada tvrde suprotno od same ministrice pitamo se tko je zapravo ministrica/ministar u Vladi, tko upravlja obrazovanjem, a najvažnije pitanje je: štite li i nagrađuju premijer i ministrica sudionike ovog očiglednog skandala? Za budućnost Hrvatske je izuzetno važno razriješiti pitanje manipulacije u procesu obrazovne reforme i još jednom pozivamo ministricu i premijera da hitno smijene sve sudionike ovog skandala i daju šansu budućnosti naše zemlje – istaknuo je Puljak iz Pametnoga. 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI