Neovisni novinarski portal
24.9.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI
Ilustracija

Moćna Amerika nema novca:
Zatvoren Kip slobode

Ilustracija

Moćna supersila SAD zatvorila je za posjet popularni Kip slobode, 93 metra visoku statuu koja simbolizira slobodu. Zbog nedostatka sredstava, kako se pojašnjava. Usput su zatvorili i tamnošnji muzej useljeništva, a koji svjedoči da glavnina  stanovništva u toj državi potiče od emigranata, odnosno izbjeglica, a koji su po dolasku tamo u duhu slobode porobili, potlačili i protjerali domicilno indijansko stanovništvo.

Kip slobode i muzej posvećen useljenicima na otoku Ellis u New Yorku zatvoreni su zbog paralize američke državne uprave koja je nastupila u petak u ponoć nakon što demokrati i republikanci u Senatu nisu uspjeli postići dogovor o financiranju savezne vlade, podijeljeni oko pitanja ilegalne imigracije i sigurnosti granica, javlja HINA.

– Kip slobode i otok Ellis smjesta se, zbog nedostatka sredstava, do daljnjega zatvaraju”, objavljeno je na internetskim stranicama tih njujorških znamenitosti. U međuvremenu je Smithsonian objavio da će svi njegovi muzeji i Nacionalni Zoo u Washingtonu biti otvoreni tijekom vikenda, ali da se čeka uputa za ponedjeljak. Zbog propasti pregovora o proračunu sve savezne agencije i programi koji nisu od ključne važnosti prestaju raditi. Ključne službe će nastaviti s radom, a one uključuju nacionalnu sigurnost, poštu, kontrolu leta, neophodne i hitne liječničke službe, pomoć u slučaju katastrofa, zatvore, porezne službe i proizvodnju električne energije – kaže vijest iz tzv. obećane zemlje.

Ilustracija

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI