Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
JEDRA / Sport
S pulske regate (Foto: JK Val)

Valovci Smolić, Copić i Radačić odlični na zahtjevnoj regati u Puli

S pulske regate (Foto: JK Val)

Članovi JK Val iz Šibenika u svojim su klasama postigli drugo, četvrto i šesto mjesto.

Regata “Sveti Nikola” u Puli bila je uspješna za šibenske jedriličare. U konkurenciji od gotovo 600 natjecatelja, po hladnoći, jakim vjetrovima i na velikim valovima, u Puli su nastupili pobjednici nedavno održanog Kup Branka Iljadice Rape u Šibeniku: Marko Smolić i Roko Copić u klasi Laser Radial te Juraj Radačić u klasi Laser Standard.
– Bila je loša prognoza, pa smo na put poveli najstarije tinejdžere, odnosno one koji su pobijedili prošli tjedan na Šibenskoj regati krstaša. U tri dana napravili smo četiri plova po hladnim i valovitim uvjetima, ali to mi valovci nekako volimo – rekao je trener Teo Piasevoli.

Roko copić (prvi slijeva) na postolju (Foto: JK Val)

Roko Copić ukupno je završio na drugom mjestu, nakon što je u cilj ulazio 1., 14., 2. i 4. Marko Smolić nije stigao do pobjedničkog podija, jer je drugog dana regate dobio virozu.
– Marko se i bolestan borio kao lav, poput pravog sportaša, ali nije mogao bolje. Roko i Marko u klasi Laser Radial izmjenjuju se na podiju u zadnje dvije regate, nikako skupa da stanu na podij, a tako je bilo i ovu regatu. Dobra je to i zdrava konkurencija, netko bi rekao da je meni to kao treneru slatka briga, ali nije…
Juraj Radačić je u klasi Laser Standard bio četvrti što je sjajan rezultat. Iako je radio sve ulaze u cilj kao treći, diskvalifikacija zbog ranog starta u trećem plovu ga je udaljila s podija.
Regata “Sveti Nikola” u Puli je najveća regata u Hrvatskoj i međunarodnog je karaktera. Poznata je po “gadnom” vremenu.

 

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI