Neovisni novinarski portal
19.3.2024.
UKRATKO
TBF otvorio šibensku Adventuru: Nagrnulo mnoštvo razgrabilo kuhano vino

TBF otvorio šibensku Adventuru:
Nagrnulo mnoštvo razgrabilo kuhano vino

Koncert TBF-a otvorio je ovogodišnju šibensku Adventuru koja se odvija u gradskome parku, Perivoju Roberta Visianija. Drvene kućice s kuhanim vinom, fritulama, te ostalim jestvinama i pićima, suvenirima, rukotvorinama itd. otvorile su vrata i prozore. Mnoštvo je nagrnulo na prvu večer Adventure. Nije ni čudo, park je uređen s ukusom, ugođaj je lijep, pa je večeras tamo zavladala, za šibenske prilike, začuđujuća gužva, posebice kad se zna da se proteklih zimskih večeri u gradu jedva moglo sresti živa čovjeka.

– Gdje svi ovi ljudi žive? – čudila se naglas jedna od posjetiteljica.

Izgleda kako ni organizatori i zakupci kućica nisu očekivali toliko posjetitelja, pa je na većini štandova brzo nestalo kuhanoga vina, a red na čašu napitka se čekalo i po dvadesetak minuta i više.

Izuzev ugostiteljstva i koncerata koji će se događati sve do 1.1.2018., kada će kućice zatvoriti Neno Belan i Fiumensi, u dvorištu osnovne škole Fausta Vrančića će se moći klizati,a na najvišoj etaži park je otvorena Adventurica namijenjena djeci.

Kako piše Šibenik.in, otvarajući Adventuru šibenski gradonačelnik dr. Željko Burić je ustvrdio: ‘Kad vas počnu kopirati, znate da ste uspjeli i da ste na pravom putu. Neka gore šibenske lampice’. 

Ipak, slične predbožićno-novogodišnje manifestacije neki europski gradovi, a i sjeverniji hrvatski gradovi imaju već desetljećima. Nekoliko entuzijasta je slično predlagalo šibenskim vlastima i prije petnaestak godina, no tada im je odgovoreno kako ‘naše ljude to ne zanima’.

U svakom slučaju, u Gradu Šibeniku se hvale i kako je šibenska Adventura ‘jedini plastic free advent u Hrvatskoj’, što znači da napitke serviraju u kartonskim čašama, a ne u plastičnima.

Fotografije: TRIS/G. Šimac

foto TRIS/G. Šimac

.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI