Neovisni novinarski portal
27.7.2021.
KULTURA
Prvi Fotopoetičan dan u Šibeniku

Prvi Fotopoetičan dan u Šibeniku

Staru godinu ispraćamo nečim novim, poruka je članova Kulturne udruge Fotopoetika koji ove subote, 23. prosinca, planiraju prvi Fotopoetičan dan u caffe baru Vino&Ino kada će sve zainteresirane upoznati sa svime što su radili tijekom 2017., te planiranim za 2018. godinu.

-Namjera nam je upoznati ljude sa svime što smo radili ove godine najviše zbog toga što su u mnogo toga i oni sami sudjelovali. Na primjer, akcija Kuke dobrote u Šibeniku. zaživjela je upravo zahvaljujući ljudima koji su se odazvali našem pozivu da ostave višak odjeće ili obuće koje imaju za potrebite ‘, ističu Maja i Snježana Klarić, organizatorice događanja.
Program Fotopoetičnog dana počinje u 10.15 sati i to neobičnom radionicom poezije koju će voditi književnica, putopjesnikinja i prevoditeljica Maja Klarić koja je začetnica i brojnih događanja u okviru Kulturne udruge Fotopoetika.
-Ovaj alternativni način stvaranja poezije iz već gotovih tekstova pomaže razvitku kreativnosti. Stihovi nastaju tako da se nasumično izaberu riječi u zadanom tekstu, a ostatak teksta se preboja ili oblikuje po želji. Prijave nisu potrebne, radionica je besplatna, a sve materijale osigurava Fotopoetika. Na kraju radionice sa sobom ćete ponijeti svoje poetične uratke, a naučit ćete i kako stvoriti pjesmu koju već ovih praznika možete pokloniti svojim prijateljima i obitelji, poručuje Maja Klarić.
Maja i Snježana prisjetit će se kako je udruga nastala, s kojim ciljem te kako su tekli pojedini projekti: Sajmich i Long play day u Šibeniku te  Šumski pjesnici u Butorima pored Grožnjana. Najavit će neke nove projekte poput Outdoor Library u Šibeniku te nastavak starih kao što je “Aime Cesaire na žalu Martinske”.
Na prvom Fotopoetičnom danu moći ćete nabaviti izdanja Kulturne udruge Fotopoetika koja je dosad objavila 3 zanimljiva putopisa i jednu višejezičnu antologiju poezije. Osim publikacija, Fotopoetika se bavi i izradom bookmarkera, poetskih razglednica i postera. Za sam kraj programa predviđen je gost iznenađenja, upis novih članova, nagradna igra te dijeljenje poklona, pomalo tajnovito najavljuju članice Fotopoetike.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI