Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI
Adventizatori (foto Vlada RH)

Opća adventizacija:
Plenković zapalio svijeću, predsjednica RH bi istinski duh Božića, a Bandić više osmijeha i zagrljaja

Adventizatori (foto Vlada RH)

Advent, adventizacija, adventurizam itd. počinje. I državni vrh je u pogonu sveopće adventizacije: predsjednica države i predsjednik državne vlade također.

-…Osjetiti onaj pravi istinski duh Božića, a to je zajedništvo, toplina obitelji i obiteljskog druženja, prijateljstva i iskrenog darivanja – reče predsjednica RH K. Grabar-Kitarović dok je s Milanom bandićem, zagrebačkim gradonačelnikom i osumnjičenikom u više afera gospodarskog kriminala otvarala adventski park u vili Prekrižje.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je predsjednici što je otvorila dio svog Ureda za posjetitelje u vrijeme Adventa te je svima poželio malo više osmijeha i zagrljaja, javljaju iz Ureda predsjednice.

Isti Bandić je nešto kasnije opet u adventskom pogonu: ovaj put s A. Plenkovićem i ostalima.

– Predsjednik Vlade Andrej Plenković, paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića, svečano je otvorio “Advent u Zagrebu” – kako javljaju na stranicama Vlade Republike Hrvatske.
Ovoj vijesti dodaju i adventsku fotografiju koju proglašavamo fotografijom dana, a na kojoj su s lijeva na desno: jedna svijeća, aktualni predsjednik Hrvatskog sabora i vječni pobočnik svih predsjednika HDZ-a Gordan Jandroković, trenutačni predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ministar turizma Gari Cappelli, te dvoje djece.

 

Kolinda G.K. i Milan B. (foto Ured predsjednice)

Potom je navedena skupina pješice otišla na Trg kralja Tomislava gdje je A. Plenković ‘nazočio otvorenju Ledenog parka, najvećeg klizališta na otvorenom u ovom dijelu Europe’, kako javlja Vlada RH.

Advent u Zagrebu je dva puta za redom bio europski pobjednik natjecanja za najljepšu europsku božićnu destinaciju, vele u Vladi RH.

– U ovom vremenu prevladavaju iščekivanje, nada, budnost i čežnja. Budnost je otvorenost očiju i srca, duboka svjesnost i nutarnje sabranje. Kršćani u došašću bdiju, da prepoznaju Boga, koji dolazi – pojašnjavaju katolički teoretičari smisao prakticiranja Adventa i Došašća, običaja katoličke crkve.

 

Adventizatori (foto Vlada RH)

Tags: ,

VEZANE VIJESTI