Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
SCENA
The Fogsellers 'Smooth Simplicity'

Šibenski bend The Fogsellers konačno ima prvi album!

The Fogsellers 'Smooth Simplicity'

‘Smooth Simplicity’ naziv je nastupnog albuma šibenskog electro-fusion benda The Fogsellers, objavljen za splitsku izdavačku kuću Street Pulse, koji će se pojaviti u prodaji u četvrtak, 23. studenog.

– Snimanje je započelo u listopadu prošle godine kada smo nakon pet godina sviranja uživo odlučili konačno nešto snimiti i izdati album, a materijalom koji izlazi u četvrtak dominiraju jednostavne melodije i ritmovi koje će biti ugodne svakom uhu. Ideja je bila ne komplicirati, nego se koncentrirati na atmosferu sadržaja – kazao je frontman šibenskih ‘prodavača magle’ Mirko Rak.
Mastering tonskih zapisa, bilježenih tijekom godinu dana na više šibenskih lokacija i u studiju ‘Božo’, gdje su snimljeni gitara i bubanj, dovršen je nedavno u Zeitgeist studiju u Berlinu.
Izlazak svog prvijenca u četvrtak, The Fogsellers će proslaviti radno, na mini turneji, koja istoga dana započinje u klubu KC Beograd, a dan kasnije nastupit će u Owl Clubu u Novom Sadu. Kninskoj publici predstavit će se 9. prosinca u klubu A3, a 16. prosinca nastupit će u splitskom klubu Kocka gdje će noć prije Mirko Rak imati vlastiti show predstavljajući svoj Fikcio Monger Live Set.
U Šibeniku sviraju 22. prosinca za kada je najavljen glazbeno-vizualni spektakl ‘Sono Koloro’ koji, uz gostovanje brojnih solista, drugi put ove godine održavaju na daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.
Za izgled albuma ‘Smooth Simplicity’ pobrinuo se šibenski grafički dizajner Ante Filipović Grčić.
The Fogsellers su Mirko Rak (electro toys & bas), Saša Đurica Sale (bubanj) i Ivan Ković (gitara).

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI