Neovisni novinarski portal
10.12.2017.
SCENA
Naslovnica albuma by Ante Filipović Grčić

Šibenski bend The Fogsellers konačno ima prvi album!

Naslovnica albuma by Ante Filipović Grčić

‘Smooth Simplicity’ naziv je nastupnog albuma šibenskog electro-fusion benda The Fogsellers, objavljen za splitsku izdavačku kuću Street Pulse, koji će se pojaviti u prodaji u četvrtak, 23. studenog.

– Snimanje je započelo u listopadu prošle godine kada smo nakon pet godina sviranja uživo odlučili konačno nešto snimiti i izdati album, a materijalom koji izlazi u četvrtak dominiraju jednostavne melodije i ritmovi koje će biti ugodne svakom uhu. Ideja je bila ne komplicirati, nego se koncentrirati na atmosferu sadržaja – kazao je frontman šibenskih ‘prodavača magle’ Mirko Rak.
Mastering tonskih zapisa, bilježenih tijekom godinu dana na više šibenskih lokacija i u studiju ‘Božo’, gdje su snimljeni gitara i bubanj, dovršen je nedavno u Zeitgeist studiju u Berlinu.
Izlazak svog prvijenca u četvrtak, The Fogsellers će proslaviti radno, na mini turneji, koja istoga dana započinje u klubu KC Beograd, a dan kasnije nastupit će u Owl Clubu u Novom Sadu. Kninskoj publici predstavit će se 9. prosinca u klubu A3, a 16. prosinca nastupit će u splitskom klubu Kocka gdje će noć prije Mirko Rak imati vlastiti show predstavljajući svoj Fikcio Monger Live Set.
U Šibeniku sviraju 22. prosinca za kada je najavljen glazbeno-vizualni spektakl ‘Sono Koloro’ koji, uz gostovanje brojnih solista, drugi put ove godine održavaju na daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.
Za izgled albuma ‘Smooth Simplicity’ pobrinuo se šibenski grafički dizajner Ante Filipović Grčić.
The Fogsellers su Mirko Rak (electro toys & bas), Saša Đurica Sale (bubanj) i Ivan Ković (gitara).

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI