Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
GOSPODARSTVO / POLITIKA
Ilustracija (foto HZZ/Tris)

Šibenik:
Javni radovi za nezaposlene

Ilustracija (foto HZZ/Tris)

 Evo vijesti za nezaposlene ekonomiste, povjesničare umjetnosti, inžinjere, one koji ostali bez posla u propalim i privatiziranim poduzećima, mlade bez radnog iskustva i mnoge druge: Grad Šibenik objavio je Javni poziv za prijavu kandidata za program zapošljavanja nezaposlenih osoba na javnim radovima na području Grada Šibenika u 2017. godini. Na ovaj način će privremeno biti smanjen broj nezaposlenih osoba, pa će i statistika sa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje izgledati bolje i povoljnije za državne i lokalne vlasti. Rok za prijavu je još nekoliko dana.

Programom javnih radova bit će obuhvaćeno 380 nezaposlenih osoba u trajanju do 6 mjeseci, ističe se. Korisnicima programa osigurana je minimalna bruto plaća u iznosu od 3.839,47 kn ili 50% troškova minimalne neto plaće u iznosu od 3.839,47 kn ukoliko je u nepunom radnom vremenu. Ciljane skupine za koje je organizirana mjera javnog rada su, kažu, dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada, mlade osobe.

– Program javnih radova obuhvaća poslove sanacije nerazvrstanih cesta, a kojih su vlasnici jedinice lokalne samouprave i uprave čije je održavanje u njihovoj nadležnosti sukladno Odluci o nerazvrstanim cestama. Ostali poslovi koji mogu biti obuhvaćeni Programom su čišćenje drveća i niskog raslinja, saniranje divljih odlagališta otpada, održavanje poljskih putova, pomoć pri izradi protupožarnih prosjeka i putova, čišćenje i održavanje rubnih pojaseva uz javne prometnice i željezničke pruge održavanje čistim i uređivanje postojećih izvora vode u šumama te ostale preventivno-uzgojne radove planirane godišnjim planovima ili planovima zaštite od požara te saniranje nerazvrstanih cesta, čijih su vlasnici i za njihovo održavanje nadležne upravo jedinice lokalne samouprave i uprave, zbog posljedica bujičnih poplava – pojašnjava se.

Prijave se dostavljaju u pisarnicu Grada Šibenika na adresu Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, 22000 Šibenik s naznakom „Prijava za javne radove“, u roku 6 dana od dana objave poziva. Prijavnica je dostupna na web stranici Grada Šibenika i u Pisarnici Gradske uprave.

Ilustracija (foto HZZ/Tris)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI