Neovisni novinarski portal
18.4.2021.
GRAĐANI / OTOK / PETICIJA
Miroslav Motušić i Branimir Vlahov, dopredsjednik i predsjednik udruge Burni Prvić ispred zgrade Županije (Foto: TRIS)

Prvićani šibensko-kninskom županu donijeli peticiju protiv gradnje marine

Miroslav Motušić i Branimir Vlahov, dopredsjednik i predsjednik udruge Burni Prvić ispred zgrade Županije (Foto: TRIS)

Nakon što je Gradsko vijeće Grada Vodica 31. listopada, unatoč prosvjedima mještana, donijelo Odluku o izmjenama i dopunama Prostornog plana za područje Perolin gat u Prvić Šepurini, gdje je predviđena gradnja marine, članovi udruge Burni Prvić danas su u Ured župana šibensko-kninskog donijeli peticiju s nekoliko stotina potpisa Šepurinjana.

Peticijom se, podsjetio je potpredsjednik Burnog Prvića Miroslav Motušić, traži da se na području Perolinog gata izgradi prvotno usvojen projekt komunalne lučice, a ne luke nautičkog turizma, kako predviđa izglasana Odluka vodičkog Gradskog vijeća.
– Od kad je Hrvatska ušla u EU na snazi je pravilo da domicilno stanovništvo, kao i svi oni koji gravitiraju nekom području, treba biti konzultirano kad je u pitanju nešto poput gradnje ove marine. Na legalnom zboru mještana je još 2003. godine, sa 57 glasova ‘za’ i 6 ‘protiv’, izglasali plan za komunalnu lučicu, koja bi imala stotinjak vezova. Najveći je problem što od te 2003. Grad Vodice opstruira tu odluku – rekao je Motušić.
Osim većeg broja vezova koji bi, kako kažu iz Burnog Prvića, zakrčili prilaz brodicama domicilnog stanovništva, Motušić ističe i da je veliki problem i dio marine koji je zamišljen na kopnenom dijelu.
– Taj bi se dio nasipavao u dužini od 250 metara. Time bi se, dakle, obala bi se kompletno devastirala, a vizura tog dijela otoka bi skroz promijenila – kaže Motušić, koji ponavlja ono što smo već čuli prateći slučaj marina na Prviću, da je svemu kumovao privatni interes.
Čelnici udruge nisu uspjeli predati peticiju u ruke župana Pauka, koji se ispričao zbog zauzetosti, no očekuju da će se tema gradnje na Perolinom gatu naći na dnevnom redu iduće Županijske skupštine.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI