Neovisni novinarski portal
24.9.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI / KOMENTARIĆ
Predsjednica RH: Ja sam rođen ispod plavog neba, di se žita Slavonije zlate, di prolaze i Sava i Drava, di matere rađaju Hrvate…

Predsjednica RH:
Ja sam rođen ispod plavog neba, di se žita Slavonije zlate, di prolaze i Sava i Drava, di matere rađaju Hrvate…

Predsjednica hrvatske države i vrhovna zapovjednica hrvatskih oružanih snaga Kolinda G.K.  (49) je, nakon što je govorila nešto o izvanrednom stanju u državi, objavila pjesmicu na Facebooku, kao popratni tekst uz fotografiju na kojoj obavlja smotru ukipljenih uniformiranih muškaraca u Vukovaru:

“Ja sam rođen ispod plavog neba
Di se žita Slavonije zlate
Di prolaze i Sava i Drava
Di matere rađaju Hrvate

Croatio ponosna u duši
Tukli su te topovi i kiše
Prije dat ću da se nebo sruši
Nego da te dirne itko više”

Pjesmica o Hrvatima koje matere rađaju  kako bi otišli u Irsku je zasad prikupila lijepih 4,7 tisuća lajkova, podijeljena je 162 puta, a 175 puta je komentirana (ne računajući odgovore na komentare). Predsjednica je propustila istaći kako su za vrijeme njenog predsjednikovanja Slavonija, Baranja itd. iznajmljene na 99 godina naftnim korporacijama (vidi Tris: Ne svrdlajte mi ravnicu: Danas u 15.40 sati ‘domoljubi’ predaju Slavoniju bez ispaljenog streljiva). 

Mamić Zdravko predsjednici ‘organizirao razne večere’

Svejedno, izgleda kako je upalila njezina objava takozvanog izvanrednog stanja zbog toga jer su Slavonci mudrom domoljubnom politikom otjerani iz Slavonije, jer je je predsjednici na Facebooku nakon nje porasla popularnost.

– Ma znate kaj draga moja Predsjednice? Ma ja vam neznam dal’ sam ponosnija na Vas kad zaustite rečenicu, da li kada izgovorite misao, da li onda kad kažete kako i što osjećate za ovo tlo po kojem hodate i narod kojem ste Predsjednica, da li kad vas gledam kako GAZITE tim korakom uz svaku hrvatsku koračnicu dok tako s ponosom gledate naše vitezove one prije i one danas i naš barjak hrvatski. A te vitezove i sokolove sve njih u njedrima nosimo. Draga Naša i moja Predsjednice, neka vas dragi Bog čuva na svim putevima vašim a Duh Sveti vodi dok promišljate i ‘vodite’ ovaj svoj NAROD – veli u najistaknutijem komentaru neka oduševljena ljubiteljica predsjednice RH.

Popularnost će još više porasti među poklonicima nogometnog poduzetnika Zdravka Mamića kad pročitaju izjavu predsjednice RH koju prenosi HINA, nakon što je upitana je li joj prije dvije godine rođendan organizirao Zdravko Mamić. Odgovorila je kako nikad nije krila da se s njime našla više puta, u razdoblju prije nego što je znala da je pod mjerama. Inače ‘pod mjerama’ znači da je od strane nadležnih službi bio prisluškivan i praćen radi sumnji da je počinio teška kriminalna djela.

-Ali i dalje ponavljam što sam rekla više puta, 29. travnja 2015. svoj sam rođendan proslavila zajedno sa svojom obitelji u Bruxellesu – rekla je.

Potom je, citiramo Hinu: naglasila da Mamić jest za nju organizirao razne večere, ali da tu “apsolutno nema nikakvog sukoba interesa”.

Odbacila je i povezivanje tog događaja sa smjenama u tajnim službama. Ako se netko ne sjeća, u javnosti se provlači teza se kako je Dragan Lozančić, bivši šef Sigurnosno obavještajne agencije smijenjen jer predsjednicu nije upozorio da se organizator njezina rođendana Zdravko Mamić ‘sluša’.

‘Hrvatska će biti još ljepša i bogatija’

-To apsolutno nema nikakve veze. Odlazak bivšeg šefa službe, Dragana Lozančića, nema nikakve veze ni sa kakvim večerama ni kontaktima sa Zdravkom Mamićem –  rekla je te dodala kako ju je Lozančić mogao i morao ranije upozoriti da je pod mjerama, kako ističe Hina.

Doznali smo i kako sa organizatorom rođendana Mamićem ‘nije u kontaktu više od dvije godine’.

-Dakle – dodala je – sukob interesa ne može postojati zato što gospodin Mamić ni na koji način ne utječe na obnašanje moje javne dužnosti.

Još netko ne uživa u predsjedničinom društvu. Predsjednica RH je rekla i kako se s bivšim predsjednikom HDZ-a, Tomislavom Karamarkom uopće ne čuje niti je s njime u kontaktu, ali i ‘kako bi se češće htjela čuti s premijerom Plenkovićem‘.

– Voljela bih da malo više razgovaramo i čujemo se –  dodala je.

– Draga Predsjednice samo Naprijed i Glavu gore .Doci ce i Hrvatska na red i bit ce jos ljepsa i Bogatija ????? – poručuje predsjednici RH na fejsu stanoviti Ivica

Ilustracija – Predsjednica RH s nekom puškom (foto: printscreen HTV)

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI