Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
JEDRA / Sport / UKRATKO
(Foto: JK Val)

Krstaši se vraćaju na šibensku rivu

(Foto: JK Val)

Tradicionalna 18. po redu Šibenska regata krstaša bit će održana 2. prosinca u Šibeniku, u sklopu festivala Valovi Šibenika (1.-3. prosinca).

Jedriličarski klub Val početkom prosinca, u povodu blagdana Sv.Nikole zaštitnika putnika i pomoraca, organizira jedriličarsku regatu “Šibenska regata krstaša” koja će ove godine biti održana 18. godinu zaredom.
Šibenska regata se jedri u akvatoriju šibenske luke, što je čini posebnom iz više razloga. Najvažnije je što se regata kao malo koja druga može u cijelosti pratiti s obale, pa šibenska riva i tvrđave postaju svojevrsno gledalište, a šibenska luka arena ili borilište jedrilica.
– U subotu 2. prosinca na startu regate očekujemo oko 50 jedrilica s gotovo 400 jedriličara iz Hrvatske i inozemstva. Start regate će sukladno tradiciji označiti pucnjem iz topa Gradske straže gradonačelnik Šibenika Željko Burić u 11 sati. Jedriti će se kao i uvijek na potezu: riva – Šibenski most – Mandalina – riva – ističu organizatori.
– U nedjelju 3. prosinca će posade pobjednici po skupinama (ORC i OPEN) između sebe jedriti na istovjetnim jedrilicama za titulu ukupnog pobjednika 18. Šibenske regate krstaša. To izuzetno zanimljivo i napeto natjecanje koje je do sada nosilo naziv “Kup Jadranske banke” od ove godine nosi novi naziv “Kup Branka Iljadice Rape” u spomen na našeg prerano preminulog proslavljenog jedriličara i člana JK Val – kažu u Valu, koji pozivaju građane da dođu u subotu i nedjelju (2. i 3. prosinca) na šibensku rivu gdje ih očekuju brojna zbivanja, atraktivne jedrilice i regatavanja te bogati zabavni program.

 


VEZANE VIJESTI