Neovisni novinarski portal
15.4.2021.
POLITIKA
Ilustracija: Predsjednica RH  (foto Facebook)

Kolinda Grabar Kitarović u Vukovaru izjavila da je Hrvatska u izvanrednom stanju!

Ilustracija: Predsjednica RH (foto Facebook)

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović danas je na svečanoj sjednici Vukovarsko-srijemske županije, kako javlja N1 TV, proglasila izvanredno stanje u Hrvatskoj! Ma kako zvučalo senzacionalistički i pretjerano činjenica je da se šefica države u svojoj pretkampanji za drugi mandat na Pantovčaku žestoko zaoštrava retoriku prema Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću, iako su oboje državničke akvizicije iste stranke- HDZ-a.

– Hrvatska je danas, a posebice Slavonija, posebno ugrožena. Ugrožena je iseljavanjem i izumiranjem. Proteklih godina izgubili smo višestruko više ljudi nego u obrani i oslobađanju Hrvatske. Hrvatska, slikovito rečeno, izlazi iz same sebe- ocijenila je predsjednica u Vukovaru.

Nije čudo da je sve to kazala baš u Vukovarsko-srijemskoj županiji koja ima najveći negativni saldo, kako je kazala, konstatirajući da je demografsko pitanje, pitanje svih pitanja.

– U Hrvatskoj je izvanredno stanje koje traži izvanredne mjere- dramatično je poručila predsjednica države iz Vukovara. Smatra da „treba još jednom razmotriti prijedlog proračuna za iduću godinu kako bi se spriječilo demografsko odumiranje za što će se sigurno naći novca“.

– Parcijalne mjere nisu dovoljne. Moramo biti svjesni da gospodarski oporavak nije dostatan bez mladog stanovništva. Moramo shvatiti da svoje potencijale možemo bolje iskoristiti. Želimo život a ne životarenje. Hrvatskoj je hitno potrebna fiskalna i funkcionalna decentralizacija. Sve što ne treba nužno biti u državnoj nadležnosti, treba prebaciti jedinicama lokalne uprave i samouprave- izjavila je najavljujući gradiranjem retorike pravi verbalni rat predsjedniku Vlade i (njezine stranke) HDZ-a, Andreju Plenkoviću.

Predsjednica RH (foto Facebook)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI