Neovisni novinarski portal
23.10.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI
Londonski bijeg od novinara.... foto printscreen HRT/Youtube

Hrvatski najvideo od stoljeća sedmog:
Tajkunov trk

Londonski bijeg od novinara.... foto printscreen HRT/Youtube

I kad čovjek pomisli kako ga više ništa ne može iznenaditi na domaćem političko-društvenom planu, nakon par desetljeća u kojima nam na vlastite oči mutikaše, sitni i krupni lopovi, moralne ništice, poluinteligenti, strvinari, bijednici, probisvijeti, ništarije, zli lukavci, ljigavci, bezveznjaci, kriminalci, konvertiti, pseudodomoljubi i lažljivci s naše političko-gospodarske scene, šuplji socijaldemokrati, dijabolični  nazovikršćani, kvaziljevičari, novoustaše, veleizdajnici vlastite domovine i naroda pod egidom domoljublja… itd.  besprizorno, beskrupulozno i neštedimice, ali nekažnjeno devastiraju matičnu državu i budućnost nekoliko sljedećih naraštaja, dogodi se kako ipak ima mjesta za iznenađenje. Neugodno, dakako.

Vjerojatno su mnogi od vas već vidjeli ovaj video u trajanju od 23 sekunde. Nema veze. Valja ga ponoviti. Premda nekome izaziva zebnju, drugomu bijes, a trećemu osjećaj bespomoćnosti. I dati mu neki kičasti nadnaslov. Na primjer, hrvatski najvideo od stoljeća sedmog... ili tako nešto. U ovom otužnom i uznemirujućem noćnom videozapisu iz centra Ujedinjenog kraljevstva, u koju je  do prekjučer najmoćnija hrvatska obitelj promptno utekla iz voljene Hrvatske, očitava se sva dramatična jezovitost hrvatske političko-pretvorbeno-pravosudne zbilje.

https://www.youtube.com/watch?v=ITXtn9dkkPU

U njemu, znate već, Ivica Todorić spretno poput senegalskog atletičara trči po noćnim londonskim ulicama u crnom kratkom kaputu i uspješno bježi po uličicama od kamera HRT-a, a koje su ga dočekale po nalogu ‘s visoka’ i dojavi kako će se bivši vlasnik zrakomlata, dvoraca, otoka i dobrog dijela Hrvatske tamo javiti u policijsku postaju.  Savršeni video za aktualne HDZ-perjanice, nekadašnje SDP-ove prvake i ostale tijesne saveznike i poslušnike londonskog atlete, kojega sada u čoporu strvinarski razapinju. Iako će neki reći kako su aktualna zbivanja oko Todorića režirani spektakl za narod, donedavni arogantni veleposjednik  i turbo gazda kad je uočio kamere reagira životinjski refleksno, poput srndaća na nišanu lovca, intuicijom lonondonskog džepara koji pred bobbyjem munjevitim skokom i trkom pume šmugne u labirint mračnih uličica, kao u nekom Dickensovom romanu o londonskom polusvijetu. Najprije pretrči prometnu ulicu u hipu, prozuji pored crvenog londonskog double-decker autobusa, te, tek nakon što je prešao ulicu, kratkim trzajem glave provjeri jesu li lovci s kamerama krenuli za njime. I nastavlja trkom u mrak…

Zapravo, svaki komentar, pa i ovaj, je višak.

Skokom preko ulice…. foto printscreen HRT/Youtube

Bijeg Ivice Todorića – foto printscreen HRT/Youtube

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI