Neovisni novinarski portal
23.10.2021.
POVIJEST/SADAŠNJOST
Pomolimo se... (foto: MUP)

Državni vrh, Josip Klemm i ostali:
Svečana promocija u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu

Pomolimo se... (foto: MUP)

Povodom 5. godišnjice oslobađajuće presude generala Ante Gotovine i Mladena Markača u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu održana je svečana promocija fotomonografije “Specijalna policija u Domovinskom ratu 1990. – 1996.”, kako javljaju iz Ministarstva unutarnjih poslova. Ne pojašnjava se zbog čega je baš Nadbiskupisjki pastoralni institut odabran za okupljanje državne vlasti povodom promocije knjige koja je posvećena specijalnoj policiji.

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar obrane Damir Krstičević, braniteljski ministar Tomo Medved, Josip Klemm, Ante Gotovina, Mladen Markač, te brojni umirovljeni policajci, časne sestre i crkveni dužnosnici najprije našli su se u zagrebačkoj katedrali na misi ‘zahvalnici u prigodi 5. obljetnice oslobađajuće presude hrvatskim generalima koju je predvodio biskup Ivan Šaško’. A onda je veći dio njih s mise otišao u spomenuti Nadbiskupijski pastoralni institut.

– Generali Mladen Markač i Ante Gotovina su i u mirnodopsko vrijeme bili priseljeni voditi još jednu možda i težu bitku za Hrvatsku, za istinu na Međunarodnom sudu u Haagu – rekla je tamo predsjednica RH.

 

Dobro raspoloženo društvo u pastoralnom centru (foto: MUP)

– Specijalni policajci su u miru, zbog iznimnih kvaliteta, zaposjeli važne i odgovorne rukovodeće funkcije u policiji, vojsci, ali i drugim područjima života – dodao je ministar Božinović.

Među onima koji su ‘zaposjeli važne i odgovorne rukovodeće funkcije u policiji, vojsci, ali i drugim područjima života’, kako reče ministar Božinović, je i predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm, koja je i izdala spomenutu knjigu.

– Specijalci su bili prvi u ratu, a to su nastavili biti i u miru pomažući svojim pripadnicima i prijateljima – ustvrdio je Klemm, vlasnik zaštitarske tvrtke, koji je bio posebno aktivan i u prosvjedu nekoliko desetaka branitelja u Savskoj ulici u Zagrebu, popularno nazvanih ‘šatoraši’.

 

Pomolimo se… (foto: MUP)

Predsjednica RH dobila knjigu (foto: MUP)

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI