Neovisni novinarski portal
23.6.2021.
JEDRA / Sport
Jedriličari JK Vala u Makarskoj (Foto: JK Val)

Valovci se vratili s regate u Makarskoj:
Copić i Radačić treći, Frua sedma

Jedriličari JK Vala u Makarskoj (Foto: JK Val)

U Makarskoj je preko vikenda održano Prvenstvo Hrvatske u olimpijskim jedriličarskim klasama.

U timu šibenskog JK Vala nastupili su Katja Frua, Marko Smolić, Jure Radačić i Roko Copić. Natjecanje je trebalo trajati od četvrtka do nedjelje, no zbog loših vremenskih uvjeta, što zbog bonace što zbog prejake bure, jedrilo se samo u nedjelju i to tri plova.
Iako vremenske prilike nisu bile naklonjene, organizacija JK Bura iz Makarske bila je, kažu iz Vala,  vrhunska. Zadnji dan se jedrilo po slabom i dosta nestabilnom jugozapadnjaku. To je rezultiralo dosta velikim oscilacijama u rezultatima koji su bili bez odbacivanja.
Roko Copić je krenuo furiozno i u zadnji plov ušao kao vodeći, ali nakon dobrog starta radi taktičku grešku koja ga je koštala zlata te je osvojio broncu. Marko Smolić je isto imao priliku u zadnjem plovu jer je sve bilo otvoreno. Međutim loš start u zadnjem plovu udaljio ga je od postolja. U klasi laser standard Jure Radačić je imao premijerni nastup i u zadnjem plovu je za pola metra izgubio juniorsko srebro. Katja Frua, jedina šibenska cura je završila kao sedma u ženskoj kategoriji u klasi laser 4.7.
– Ovo je početak nove sezone, prva regata… Tek smo se zahuhtali i prije mjesec dana startali s novim programom treninga. Nadam se da ćemo odraditi buduće treninge u novom objektu, te da nećemo još jednu sezonu provesti kao beskućnici – izjavio je trener Valovaca, Teo Piasevoli, nakon povratka iz Makarske.

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI