Neovisni novinarski portal
16.4.2021.
SCENA
Tom Petty (Wikipedia)

Umro je američki glazbenik Tom Petty

Tom Petty (Wikipedia)

Legendarni rock glazbenik preminuo je nekoliko dana prije 67. rođendana.

Tom Petty bio je hitno je prevezen u bolnicu nakon što je u nedjelju navečer pronađen bez svijesti u svom domu u Malibuu. Nije disao i imao je srčani te je hospitaliziran na intenzivnom odjelu u UCLA Santa Monica bolnici. No njegovo srce nije izdržalo. Umro je sa 66 godina, gotovo pred svoj 67. rođendan.
Tom Petty, američki kantautor i gitarist, rođen je u Gainesvilleu na Floridi, 20. listopada 1950. godine. Osim kao uspješan solo-izvođač, Petty je poznat i kao član nekadašnje supergrupe Traveling Wilburys, koju su uz njega činili George Harrison, Jeff Lynne, Bob Dylan i Roy Orbison. Također je bio član skupina Mudcrutch te Tom Petty and the Heartbreakers.
Također se bavio i glumom na televiziji (posuđivao je glas u popularnoj animiranoj seriji “King of the Hill”) i filmu („Poštar“ Kevina Costnera). Poznat je po evergrinima “Free Falin’”, “Learning To Fly”, “Into the Great Wide Open”, “American Girl,” “Stop Draggin’ My Heart Around,” “Breakdown,” “Listen to Her Heart”, “Runnin’ Down a Dream”…
Godine 2002. on i Heartbreakers primljeni su u Rock and roll kuću slavnih.
Posljednji koncert održao je prošlog ponedjeljka u sklopu tri uzastopno rasprodana nastupa na Hollywood Bowlu na obljetničkoj turneji na kojoj je sa svojim Hearbreakersima proslavljao 40 godina zajedničkog rada.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI