Neovisni novinarski portal
18.6.2021.
PRAVDOSUĐE / PROSVJED
Prosvjed u Rijeci (foto: HRT Radio Rijeka)

Riječani nisu (odmah) zaboravili:
Stotinjak ih prosvjedovalo protiv presude Horvatinčiću

Prosvjed u Rijeci (foto: HRT Radio Rijeka)

Sjeća li se tko oslobađajuće presude Tomislavu Horvatinčiću u slučaju u kojem je svojim gliserom nasmrt pregazio talijanski bračni par? Malo tko, iako je presuda objavljena prije četiri dana. Kako smo i pretpostavili u našem tekstu (poveznica), nakon posvemašnjeg zgražanja po društvenim mrežama koje je potrajalo nešto više od 12 sati, taj je slučaj već gotovo zaboravljen.

Ipak, da tome ipak nije tako, te da hrvatsko građanstvo ipak koji put zna izraziti svoje neslaganje s nekim pojavama u društvu pokazala je danas skupina od stotinjak Riječana na riječkom Korzu. Oni su prosvjedovali upravo zbog  oslobađajuće presude poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću te su prosvjed nazvali: “Osuda politike, pravosuđa i Horvatinčića”.

Okupili su se na glavnoj riječkoj ulici ispred sjedišta HRT-a Radio Rijeka, pa su stoga dobili logičnu medijsku pažnju Radio Rijeke.

Transparent (foto: HRT Radio Rijeka)

-Na transparentima koje su nosili pisalo je: “Horvatičnić – nevin, dno dna pravosuđa. Političke drolje u hrvatskom bordelu“, te “Tomislav Horvatinčić – ubojica s certifikatom. Mirni prosvjed trajao je oko sat vremena, a mnogi su građani, uz organizatora i predstavnika Građanske antikapitalističke fronte Marina Miočića Stošića, izrekli svoja razmišljanja o ovom slučaju – kažu na Radio Rijeci. 

– Sada je bjelodano da je ovaj domaći divlji kapitalizam pretpostavljen i znanju i obrazovanju i moralitetu. Međutim, na nama je da barem pokušavamo obarati tu historijsku šprancu »jači tlači«, pa ma kakav ishod bio. Samo zadnji naivac vjeruje da je odluka o Tominu zlodjelu donijela sutkinja. Ona je prije svega glasnogovornica nalogodavaca, nedodirljivih viših interesa društva – rekao je između ostaloga Miočić Stošić.

Skup su organizirali Građanska antikapitalistička fronta »Neposlušni i nemirni«, Građanska inicijativa Rijeka i Istarska narodna inicijativa.

Prosvjed u Rijeci (foto: HRT Radio Rijeka)

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI