Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
OTOK
Pokret Otoka: Čujemo li se? – Nova akcija počinje sutra!

Pokret Otoka:
Čujemo li se? – Nova akcija počinje sutra!

Projekt nazvan „Pokret Pokreta No. 2: Čujemo li se?“ obuhvatit će Ugljan, Iž i Dugi otok.

Kad netko u Hrvatskoj kaže da im „viziju i misiju“, vrlo je vjerojatno da laže, mulja ili samo skuplja glasove. Kad međuotočka platforma Pokret Otoka kaže da ima „viziju i misiju“, svrstava se u red onih malobrojnih koji aktivno rade na njihovu ostvarenju. A vizija i misija Pokreta Otoka je samoodrživa i solidarna mreža otočana i ljubitelja otoka koji kroz povezivanje pojedinaca, organizacija i ideja izgrađuje odgovorno i održivo društvo.
Najnoviji dokaz tome u prilog je akcija nazvana „Pokret Pokreta No. 2: Čujemo li se?“, koja će se događati ovoga vikenda. Nakon što je karavana članova i simpatizera Pokreta Otoka lani povezala Šoltu, Brač, Hvar i Vis, ove godine su na redu Ugljan, Iž i Dugi otok. Ispljovljavanje je u subotu, 6. listopada, iz Zadra, a cjelokupan program postavili smo na kraju teksta.
– Dvije godine gradimo međuotočku platformu Pokret Otoka, kako bismo umrežili i osnažili otočane, kako bismo kreirali uvjete za ostanak na otocima ili još bolje – za povratak. Pritom smo organizirali mnoge međuotočke susrete, iz kojih smo uvijek odlazili bogatiji za nova saznanja, ali još važnije, inspirirani i motivirani da ostvarimo naš san održivog života na otocima – kažu organizatori.
Pokret otoka zamišljen je kao virtualna platforma kojom će se premostiti prostorne udaljenosti i otočne izoliranosti te razmjenom informacija, vještina i znanja doprinijeti osnaživanju i razvoju otočana i otoka.
U ostvarivanje ovih ideja pozvani su svi koji žele doprinijeti promjenama u životu na hrvatskim otocima i zajedno raditi na ostvarivanju bolje otočne budućnosti temeljene na odgovornom i održivom razvoju. Rješenja koja Pokret otoka nudi su ljudi okupljeni oko zajedničke vizije, jer su tek povezani pojedinci dostupniji i jasniji u komuniciranju konkretnih potreba i rješenja.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI