Neovisni novinarski portal
27.2.2021.
KRONIKA 112 / POLITIKA
D. Božinović - Foto: Vlada RH

Ministar unutarnjih poslova:
Ne znam gdje su Todorići i to nije posao ministra unutarnjih poslova

D. Božinović - Foto: Vlada RH

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je u svojem večerašnje nastupu na Novoj TV kazao kako njegov posao nije da zna gdje se nalazi Ivica Todorić. Nije kazao čiji je posao da zna gdje se nalazi ključna figura u tvrtki Agrokor dok traje serija uhićenja u tzv. akciji Agrokor. Možda je to posao ministra za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ili pak ministrice vanjskih poslova,

-Ne znam gdje su Todorići i to nije posao ministra unutarnjih poslova. Dakle, ono što smo danas mogli čuti od odvjetnika, to je da će svi biti dostupni pravosudnim tijelima – reče ministar na pitanje gdje se nalazi većina obitelji Todorić, za koje se priča kako su Austriji, Londonu, Beogradu i gdje li već ne.

Ministar koji ne mora znati gdje se nalazi danas najtraženiji čovjek u Hrvatskoj opet je upitan je li u kontakru s istim tim Todorićima. To mu je pitanje zasmetalo, čini se.

Kako mislite? Nije mi jasno uopće vaše pitanje. Kako bi mi mogli biti u kontaktu s gospodinom Todorićem ili bilo kim od… – ustvrdio je ministar.

Božinovića se upitalo i što će se desiti ukoliko Ivica Todorić zatraži negdje politički azil jer su njegovi odvjetnici danas jasno rekli da se radi o političkom progonu.

– Kakvom političkom progonu? To je teza koju apsolutno odbacujem zbog toga što, recite mi kad se govori, koliko sam vidio, iz priopćenja Državnog odvjetništva o pronevjerama u financijskom poslovanju, o greškama u vođenju trgovačkih poslovnih knjiga, krivotvorenju isprava – što je tu politika? – rekao je prvi MUP-ovac. 

Odgovorio je i na kritike oporbe kako se on nagodio s Todorićem, te kako je sve dogovoreno kako bi izbjegao uhićenje.

– To su potpune gluposti od čelnika naše oporbe koji su u stanju upropastiti svoju stranku. Hvala Bogu da nisu na vlasti – rekao je Božinović.

D. Božinović – Foto: Vlada RH

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI