Neovisni novinarski portal
23.6.2021.
POLITIKA
Masakr u Las Vegasu: Stephen Craig Paddock psihopat ili islamski vojnik?

Masakr u Las Vegasu:
Stephen Craig Paddock psihopat ili islamski vojnik?

Šezdesetčetverogodišnji Stephen Craig Paddock iz Nevade identificiran je kao počinitelj najvećeg masakra koji se dogodio u novijoj američkoj povijesti.

Kako javljaju svjetske agencije,tijekom održavanja glazbenog festivala u Las Vegasu gdje se okupilo oko 22 tisuće poklonika, ubijeno je najmanje 58 ljudi dok ih je preko 500 ranjeno.
Rafalnom paljbom Stephen Craig Paddock je s 32. kata obližnjeg hotela pokosio stotine posjetitelja Route 91 Harvest festivala u Las Vegasu, nakon čega je, kako se priopćava, presudio sam sebi.
Američki meidji javljaju da je Paddock bio licencirani pilot, da je, navodno i sam posjedovao dvije letjelice, bio je umirovljen i živio u naselju Mesquite, nedaleko Las Vegasa. Govori se da nije imao ni policijski dossier, čak ni evidentirani prometni prekršaj ili kaznu, a njegov brat Eric, koji živi na Floridi, tvrdi da je bio potpuno normalan čovjek i da je očigledno – „pukao“.

Islamska država, međutim,kako donosi njihova novinska agencija Amaq, navodi da je Paddock prije nekoliko mjeseci prešao na islam i da je odnedavno njihov vojnik. Takve tvrdnje se u Americi odbacuju , a nasuprot tome spominje se da je od ranije imao psihičkih problema.

Što su pravi motivi ovog nezapamćenog masakra u Americi i što je Paddocka potaknulo na takav strašan zločin, trebala bi pokazati istraga, no moguće je da se razlozi pokolja nikad neće otkriti.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI