Neovisni novinarski portal
21.10.2021.
EKOLOGIJA
Vransko jezero (foto PP Vransko jezero)

Vransko jezero širom otvara vrata:
Gledajte ptice besplatno

Vransko jezero (foto PP Vransko jezero)

Park prirode Vransko jezero povodom proslave Dana Parka prirode Vransko jezero i obilježavanja Europskog dana promatranja ptica u subotu 30. rujna 2017. godine proglašava Dane otvorenih vrata u Parku prirode Vransko jezero. Toga dana ulaz u park je besplatan za sve posjetitelje, a moći će promatrati ptice uz stručno vodstvo. Tako posjetitelji neće moći pomiješati, primjerice, čaplju s jastrebom ili slično. Evo cjelovitog programa:

Dani otvorenih vrata u Parku prirode Vransko jezero
Povodom proslave Dana Parka prirode Vransko jezero i obilježavanja Europskog dana promatranja ptica, Park prirode Vransko jezero otvara vrata svim ljubiteljima ptica i zainteresiranim posjetiteljima u subotu, 30. rujna 2017. godine. Pozivamo vas u Ornitološki rezervat na promatranje ptica uz stručno vodstvo. Sudjelovanje u programu kao i ulaz na sva tri info centra je besplatan za sve posjetitelje!
Povodom proslave Dana Parka u subotu, 30. rujna, otvaramo vrata svim zainteresiranim posjetiteljima. Uz slobodan ulaz u Park prirode, možete sudjelovati u poučnoj šetnji na drvenoj stazi u Ornitološkom rezervatu uz stručno vodstvo i promatranje ptica durbinom i dalekozorima.
Na info centru Kamenjak upijte svu ljepotu pogleda na najveće prirodno jezero u Hrvatskoj, maslinike i suhozide te morsko plavetnilo prošarano brojnim otocima. Uz sve ljepote, po pristupačnim cijenama možete uživati u tradicionalnim proizvodima u kušaonici Kamenjak.
Na info centru Prosika, mjestu gdje se spaja slatko i slano, prošetajte poučnom stazom koja će Vas upoznati s ribljim svijetom Vranskog jezera te suhozidnom gradnjom u obliku vrša i bunja.
A na info centru Crkvine prepustite se čarima močvare i uživajte u ptičjem svijetu, bilo samostalno, bilo uz stručno vodstvo.
Program promatranja ptica uz stručno vodstvo u Parku prirode Vransko jezero održat će se u ovu subotu, 30. rujna, na drvenoj poučnoj stazi na Crkvinama, u dva termina: s početkom u 12:30 i 17 h. Trajanje programa je od 45 minuta do sat vremena.
Molimo sve zainteresirane za program uz stručno vodstvo, da potvrde svoj dolazak najkasnije do petka, 29. rujna, na email: strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr ili broj telefona 023/383-181.

Vransko jezero (foto PP Vransko jezero)

Tags: ,

VEZANE VIJESTI