Neovisni novinarski portal
21.1.2022.
POLITIKA
Pismo-apel uspješnih SDP-ovih gradonačelnika članstvu: SDP je jedina alternativa nazadnjačkim idejama koje nas vraćaju stoljeće unatrag

Pismo-apel uspješnih SDP-ovih gradonačelnika članstvu:
SDP je jedina alternativa nazadnjačkim idejama koje nas vraćaju stoljeće unatrag

Kristina Ikić-Baniček, gradonačelnica Siska, Stjepan Kovač, čakovečki gradonačelnik, Vili Bassanese čelnik Umaga, Mišel Jakšić prvi čovjek Koprivnice i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić, kvintet SDP-ovih uspješnika, potpisao je pismo-apel kojim plediraju na članstvo socijaldemokratske stranke da se, umjesto bavljenja samima sobom, okrenu borbi za veće plaće zaposlenih i prava onih bez posla, jer se ionako za one koji ne žive od svog rada već 27 godina bori i skrbi HDZ. Pismo je sračunato na spuštanje tenzija i smirivanje strasti unutar SDP-a koje su eskalirale zadnjih mjesec dana između unutar vodstva SDP-a.

– Socijaldemokratska partija Hrvatske svoje djelovanje i rad među građanima Republike Hrvatske temeljila je uvijek na bogatom demokratskom unutarnjem dijalogu i transparentnom i pravednom sustavu izbora svog vodstva i upravljačkih tijela te iskrenom i odgovornom komuniciranju s građanima. Zahvaljujući dosljednoj primjeni najviših demokratskih standarda uživali smo i ugled u javnosti te predstavljali pozitivan uzor, kojem druge političke opcije nisu mogle konkurirati- stoji na početku pisma, u kojem se konstatira kako je ta slavna tradicija i pozitivna praksa nažalost zloupotrebljena od nekih članova SDP-a, koji pripadaju najužem vodstvu stranke.

– Svaka minuta ili sekunda provedena u razgovoru s novinarima koja je potrošena na javnu unutarstranačku raspravu, a ne kritiku pogrešnog smjera u kojem Hrvatsku vodi aktualna vlast pod vodstvom HDZ-a je promašaj i pogreška tragičnih razmjera. Neprihvatljivo je stranačke kolege javno prozivati i tjerati iz stranke kao višak. SDP je kao stranka izgrađen na postulatu da nitko u našem društvu nije višak nego sastavni dio cjeline koji nas sve zajedno obogaćuje i to pravilo moramo primijeniti na sebe jednako kao i na sve druge, pogotovo one obespravljene i zakinute bezobzirnom i nezainteresiranom vlašću- ističu potpisnici pisma, redom uspješni čelnici hrvatskih gradova.

Apeliraju na “predsjednika, sve članove Predsjedništva i SDP-ove zastupnike u Hrvatskom saboru da iskoriste stranačka tijela i forume i među svojim drugovima iskažu svoje mišljenje o budućnosti socijaldemokracije u Hrvatskoj i smjeru kojim naša zajednička partija mora ići u budućnosti, a da javnu pozornicu i svjetla reflektora iskoriste za promoviranje naših ideja i stavova o pravednijem i poštenijem društvu koje zajednički želimo graditi, kao i za javno prozivanje konkurenata koji takvo solidarno i egalitarno društvo žele poništiti. Politika se živi s ljudima i među ljudima. Spustite se iz oblaka među nas, obične članove, simpatizere, birače i poslušajte što govorimo”, poručuju.

U pismu se također ističe kako je SDP “jedina alternativa nazadnjačkim idejama, grupama i strankama koje žive u 1941. godini i koji bi dosegnute društvene standarde i prava vratili jedno stoljeće unatrag.”

– To ćemo moći i dalje biti samo ako snažni i okupljeni ustrajemo na idejama pravednosti i pravde, građanskih i ljudskih sloboda i jednakih šansi u obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti i pravu na rad. Mi moramo biti stranka koja će ukazivati na sve nepodopštine i loše politike i oduke HDZ-a koji nas umjesto na razvijeni i napredni Zapad sve više udaljava od njega – kaže se na kraju pisma petorice uglednih SDP-ovih gradonačelnika.

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI