Neovisni novinarski portal
6.3.2021.
GOSPODARSTVO
Alumijiske pločice - proizvod IMPOL-TLM-a foto: www-impol-tlm.hr)

Nesvakidašnji natječaj:
Impol-TLM d.o.o. stipendira troje studenata sa 149,89 eura mjesečno

Alumijiske pločice - proizvod IMPOL-TLM-a foto: www-impol-tlm.hr)

Evo jedne vijesti kakvu se već dulje vrijeme rijetko može čuti: jedna šibenska tvrtka stipendira – troje studenata. Naime, nekada je bilo uobičajeno da poduzeća, posebice ona u proizvodnji, pomažu studente za vrijeme studija novčanim potporama – stipendijama.

Studenti bi zauzvrat trebali svoj studij završiti u razumnom i pristojnom roku (i tako ‘spasiti’ roditelje), te bi bili obvezni određeno vrijeme zauzvrat raditi u tvrtki koja im je dodjeljivala stipendije. To je bilo korisno: studenti bi odmah, bez stresa i praznog hoda, nakon završenog studija počeli raditi na svojemu prvom poslu. I začudo (za današnje prilike) bi za to dobili i pristojnu plaću, te usput stjecali dragocjena radna iskustva. I to, zamisli, u struci za koju su se školovali. Inače, nakon isteka ugovorenog roka, obično od godine ili dvije, novopečeni stručni radnici mogli su odlučiti hoće li nastaviti raditi na istom poslu u istom poduzeću ili će pak ‘krenuti dalje’. Bio je to puno logičniji, korisniji i pošteniji način pomaganja studenata i mladih ljudi nego li je to današnje tzv. stručno usavršavanje. Često u poslovima koji nemaju nikakve veze s onime što su studirali pet, šest… godina.

Studiranje na Prirodoslovnotehničkom fakultetu  Ljubljani.

Stoga rado dijelimo vijest da je jedno šibensko poduzeće, u ovom slučaju IMPOL – TLM d. o. o. za proizvodnju i usluge, objavilo natječaj za dodjelu tri stipendije. Budući vlasnik IMPOL-TLM-a d.o.o. ima sjedište u Slovenji, studenti su obvezni studirati u akademskoj godini 2017/2018 obrazovni program inženjerskih materijala na Prirodoslovnotehničkom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani.

Sjedište IMPOL-TLM u Šibeniku

– Stipendije se raspisuju za razdoblje studiranja za prvi stupanj, smjer „ Inženjerski materijali (UN)“ s opredjeljenjem za nastavak studiranja na drugom stupnju, smjer „Metalurgija i materijali (MAG)“. Visina osnovnog iznosa stipendije iznosi: 144,89 EUR mjesečno. Davatelj stipendije će studentu primatelju stipendije, koji za vrijeme studiranja živi izvan svojeg stalnog mjesta prebivališta, snositi troškove života u visini 144,89 EUR mjesečno – ističu u IMPOL-TLM-u (poveznica).
Zainteresirani se mogu prijaviti do 1. listopada 2017. godine, a sve potrebne podatke o natjecanju za stipendije mogu naći na ovoj poveznici na stranicama s naslovom: STUDENTSKA ŠTIPENDIJA.

Dodatni bodovi djeci Impolaša

Inače, iz teksta natječaja se vidi kako će odabrani stipendisti po završetku studija sklopiti ugovor o radu s davateljem stipendije u trajanju ‘najmanje koliko je trajalo primanje stipendije’. Zanimljivo, dodatne bodove prilikom ocijenjivanja potencijalnih stipendista dobit će oni studenti čiji je jedan od roditelja ili zakonskih zastupnika zaposlen u jednom od društava grupe Impol.
Na koncu, zainteresirani trebaju znati kako se prijava na natječaj (poveznica) treba dostaviti u navedenom roku (1. listopada 2017.) na adresu: IMPOL – TLM d.o.o.za proizvodnju i usluge, Ulica Narodnog preporoda 12, Šibenik, s naznakom “natječaj za stipendiju”.
Budućim stipendistima i inžinjerima želimo što brži povratak na posao u Šibenik (a ne u Irsku ili Njemačku).

U nastavku je nekoliko fotografija nekih IMPOL-TLM-ovih  proizvoda kojih smo pronašli na njihovim internetskim stranicama (foto: www.impol-tlm.hr)

Aluminijske pločice nalik novčićima – proizvod IMPOL-TLM-a (foto: www-impol-tlm.hr)

 

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI