Neovisni novinarski portal
18.4.2021.
UKRATKO
Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku/Foto:TRIS(J.Krnić)

Najavljen 13. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku

Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku/Foto:TRIS(J.Krnić)

Za razliku od prošlog koji je održan u prvom rujanskom vikendu, ovogodišnji 13. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku “pomaknut” je na drugi vikend i održat će se od 8.-10. rujna. Na sajam dolazi oko 500 sudionika te 250 izlagača, najavili su danas predstavnici organizatora sajma: Grada Šibenika, Šibenske gradske straže, Udruženja obrtnika i Turističke zajednice Šibenika.

Dogradonačelnik Šibenika Paško Rakić je na današnjoj konferenciji za novinare najavio atraktivan programa otvaranja sajma u petak na Trgu Republike Hrvatske u 20:30. No u slučaju kiše, dodao je, otvorenje će biti u kazalištu.
Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku je postao dio kulturnog programa i identiteta Šibenika, istaknuo je direktor Turističke zajednice Grada Šibenika Dino Karađole.
– Cilj manifestacije je oživiti stare tradicijske vrijednosti i prikazati kulturnu baštinu Šibenika kroz tradicijske običaje, obrte te zabavu. Ove godine imamo i jednu novost, odlučili smo se za nabavu zastava s grbom sv. Mihovila s kojima ćemo ukrasiti Trg Republike Hrvatske i Muzej Grada Šibenika.
Veliku ulogu u organizaciji Sajma od samih početaka imaju šibenski obrtnici kazao je predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije Joso Smolić.
-Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku drže obrtnici zajedno sa našim sugrađanima koji su prepoznali ovu manifestaciju. Ove godine će biti oko 250 izlagača, mahom tradicijskih obrta koji imaju budućnost upravo na ovakav način. Šibenik je među prvima počeo s prezentacijom svoje tradicije i kulture, imamo kontinuitet, a ovaj sajam ima i budućnost, kazao je Smolić koji je pozvao prvenstveno hotelijere ali i privatne iznamljivače da “promoviraju” sajam među svojim gostima.
-Želja nam je da Sajam postane brend koji će u Šibenik privlačiti i strane turiste, jer imamo što pokazati i ponuditi, dodao je Smolić.
Program otvaranja Sajma pripremile su domaće snage, kazala je Vlasta Mesić iz Udruženja obrtnika Šibenik, te najavila predstavu o Petru Krešimiru IV u režiji Sergeja Mioča.
Kao najveća “atrakcija” programa, ako ne bude kiše, najavljeno je uprizorenje pomorske bitke, u subotu u 20:30, u kojoj će uz Šibensku gradsku stražu sudjelovati i gosti iz povijesnih postrojbi iz Bakra, Koprivnice, Požege, Križevaca, Klisa, Vrane te iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Kliknite za program:13 sibenik sajam 2017-2
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI