Neovisni novinarski portal
23.6.2021.
FILM
Sa snimanja fillma (foto HAVC)

‘Moj dida je pao s Marsa’

Sa snimanja fillma (foto HAVC)

U okolici Zagreba započelo je snimanje filma za djecu Moj dida je pao s Marsafantasy priče za djecu u produkciji Studija dim, javlja Hrvatski audiovizualni centar.  U ovoj neobičnoj avanturi junakinja priče, jedanaestogodišnja djevojčica Una uz pomoć vanzemaljskog robota pokušava spasiti svoju djelomično vanzemaljsku obitelj.

Režiju potpisuju Dražen Žarković i Marina Andree Škop koja zajedno s producenticom Darijom Kulenović Gudan producira projekt. Scenarij je rađen prema motivima priče Irene Krčelić, a potpisuju ga Pavlica Bajsić Brazzoduro i Branko Ružić. Pogledajte OVDJE kratki filmić s početka snimanja filma.

Redateljica i redatelj (foto HAVC)

  • Kroz prijateljstvo djevojčice i robota vanzemaljca Moj dida je pao s Marsa priča priču o životnoj snazi ljubavi. U današnjem svijetu koji nas usmjerava na individualizam, osjećamo da je bitno mlade ohrabriti da su druženje, prijateljstvo i ljubav – vrijednosti kojima će obogatiti svoje živote‘ –  rekli su o filmu redatelji.

Glavnu junakinju filma igra Lana Hranjec kojoj će se pridružiti mladi glumci Alex Rakoš Sven Barac. Osim dječijih uloga, u filmu nastupaju norveški glumac Nils Ole Oftebrote slovačka glumica Petra Polnišova. Ulogu robota Dode postavio je glumac Ozren Grabarić. Direktor fotografije je Sven Pepeonik, scenografkinja Petra Kriletić, kostimografkinja Zorana Meić, majstorica maske Mojca Gorogranc Petruševska, a za animaciju je zadužen češki studio MagicLab.

Film je za djecu (i odrasle) (foto HAVC)

Film se realizira u koprodukciji sedam zemalja te ima potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Filmskog fonda Luxembourg, Norveškog filmskog instituta, Slovenskog filmskog centra, Češkog državnog konematografskog fonda, Slovačkog audiovizualnog fonda, Fondacije za kinematografiju Sarajevo i Hrvatske radiotelevizije.

Sa snimanja fillma (foto HAVC)

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI