Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
MEDIJI
Maja Sever: 14 godina ove emisije omogućilo mi je da upoznam prekrasnu Hrvatsku

Maja Sever:
14 godina ove emisije omogućilo mi je da upoznam prekrasnu Hrvatsku

 Maja Sever, urednica emisije Hrvatska uživo koju su na HRT-u odlučili ukinuti jer u njoj, kako su lakonski pojasnili, prevladavaju politički sadržaji, zahvalila se na društvenoj mreži Facebook svima koji je podržavaju. Emisija Hrvatska uživo je među rijetkima u tzv. informativnom programu HRT-a koja, uz neke regionalne i specijalizirane informativne emisije HRT-a, nije podlegla njegovom generalnom srozavanju, te je nastojala održavati profesionalne novinarske standarde i dati prostor onima koji ga drugdje u medijima teško nalaze.

Umjesto da obavlja propagandne zadaće za vladajuće političke strukture kao u središnjim informativnim emisijama i kanalu HRT4, svakodnevno je, osim vikendom, otvarala teme od šireg društvenog značaja, davala prilike za iznošenje problema tzv. malih ljudi, primjerice roditelja djece s poteškoćama, pripadnicima marginalnih skupina, osobama s invaliditetom, građanskim inicijativama, umjetničkim projektima itd.
Evo zahvale Maje Sever:
Maja Sever  1 sat 

HVALA
Gotovo 14 godina ove emisije omogućilo mi je da upoznam prekrasnu Hrvatsku. 
Toliko hrabrih, odvažnih i pametnih ljudi koji su pomicali zidove i mijenjali svijet. 
Toliko umjetnika koji vjeruju u svoju umjetnost i ne odustaju. Sportaše koji ne traže reflektore i crvene tepihe, nego iskreno vole i uživaju.
Toliko mama i tata koji će okrenuti zemlju u suprotnom smjeru kako bi pomogli svojoj djeci.
Djecu koja su pametnija od nas i na koje smo tako ponosni.
Uporne, nepotkupljive borce koji se ne boje.
Danas imamo njihove poruke podrške koje nam potvrđuju da smo radili dobro.
I važno je reći da sam radila s ekipom s kojom bi u svaku borbu ušla mirno i sigurno.
Facebook nema tu opciju da vas sve tagiram, pa ovako šaljem jedno veliko hvala.

 A onda podsjećamo i na jučerašnji istup Petra Škorića, saborskog zastupnika i perjanice splitskog HDZ-a, koji je usput i diplomirani novinar. Govoreći o Maji Sever poslužio se izlizanom floskulom mrzi sve hrvatsko za kojom proteklih desetljeća najčešće posežu pseudodomoljubi i huškači. Usput je na najbolji način ukazao na  prevladavajuće mentalno stanje, uskogrudnost i šokantno nerazumijevanje uloge javnog medija među većinom političara.
Petar Škorić je u gradu Split, Croatia15 h 

Konačno korak naprijed prema javnoj televiziji. Maja Sever postala je najbolji primjer arogantnog i bahatog SDP-ova propagandista koji promovira propalu totalitarističku ideologiju. Licemjerno je da emisiju “Hrvatska uživo” uređuje osoba koja mrzi sve hrvatsko.
E moj Grmoja, ni u snu nisam moga vjerovati da ćeš ti i MOST Maju Sever štititi…. 

Protiv ukidanja emisije Hrvatska uživo pokrenuta je i javna peticija „Želimo ostanak emisije Hrvatska uživo“ koju je u manje od 20 sati potpisalo mnoštvo građana.
 Hrvatsku uživo će, prema najavama, već sljedeći tjedan zamijeniti emisija s  “malo gastronomije, malo mode, dizajna i moderne psihologije“.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI