Neovisni novinarski portal
17.1.2021.
EKOLOGIJA / KRONIKA 112
Pogled kroz dvogled na požar iz Manastira Krka (foto Facebook)

Vatra zaustavljena iznad Roškog slapa i Manastira Krka

Pogled kroz dvogled na požar iz Manastira Krka (foto Facebook)

Požar koji je zaprijetio Roškom slapu i Manastiru Krka u Nacionalnom parku Krka je zaustavljen, kažu vatrogasci.

– Od jutros, zajedno sa zračnim snagama, na kompletnom požarištu koje se prostire od Kistanja do Roškog slapa prema manastiru Krka, na terenu je ukupno 240 vatrogasaca i 80 pripadnika Hrvatske vojske. Zaustavili smo i širenje vatre na području Nacionalnog parka Krka gdje se požar došao do iznad Roškog slapa – kazao je za Šibenik.in Darko Dukić, zapovjednik županijskih vatrogasaca.

Požar na području Kistanja gori već danima, a dosad je spaljeno oko 1200 hektara šume i makije. Vatra je noćas ušla i u područje Nacionalnog parka Krka, a uprava parka se jučer zahvalila gasiteljima.
– Požar koji je jučer poslijepodne zahvatio područje Općine Kistanje nošen snažnim vjetrom ozbiljno je zaprijetio i Nacionalnom parku „Krka“.  Poseban napor bio je potreban kako bi se organizirala akcija gašenja požara u vremenski nepovoljnim uvjetima. U svoje osobno ime, ali i u ime svih stanovnika na području Nacionalnog parka „Krka“, iskreno zahvaljujem svima koji su sudjelovali u gašenju požara na izuzetnom trudu, požrtvovnosti, iskazanom suosjećanju i potpori kako bi se, između ostalog, sačuvala prirodna baština Republike Hrvatske – kazao je ravnatelj NP Krka Krešimir Šakić.

Pogled kroz dvogled na požar iz Manastira Krka (foto Facebook)

Kanader (foto Facebook DVD Šibenik)

Požar (foto Facebook DVD Šibenik)

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI