Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
IZDVOJENO
Trk na 12. FRK!: Provedite vikend u zelenoj oazi uz Krku

Trk na 12. FRK!:
Provedite vikend u zelenoj oazi uz Krku

Ekološka udruga “Krka” Knin organizira 12. Festival Ruralne Kulture-FRK koji će se održati 25. i 26. kolovoza u Ekološko-informativnom centru udruge na rijeci Krki. U bogatom programu: dječji reciklirani sajam, radionice tkanja, safari spust Krkom, alpinističko penjanje, stare dječje igre…

Festival je zamišljen kao poticajna mjera za razvoj seoskog turizma, povećanje samozapošljavanja lokalnog stanovništva, unapređenje seoske proizvodnje i uslužnih djelatnosti, poticanje volonterizma te očuvanje prirodne i kulturne baštine. Baš kao i prethodnih godina u sklopu programa održat će se brojne radionice za djecu i odrasle te sportska, kulturna i zabavna događanja.
– Ako ste zasićeni/zasićene gradom i tražite promjenu, ako volite prirodni okoliš i privrženi/privržene ste tradicijskoj kulturi sela, no ako i niste ali želite probati, dođite i upoznajte prirodne i kulturne vrijednosti grada Knina. Živjeli u zdravlju i veselju i bez “frke”!, stoji u pozivu Ekološke udruge Krka na 12. FRK.
Program počinje u petak 25. kolovoza, od 10 sati, radionicom za djecu Games of Nature koju organizira Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim dijelovima prirode Šibensko-kninske županije – Priroda. Cilj radionice je senzibilizirati djecu i mlade za očuvanje prirode i aktivno uključivanje u očuvanje zaštićenih područja te biljnog i životinjskog svijeta. O fauni uz rijeku Krku djeca će potom učiti u radionici NP Krka “Čudesni svijet vretenaca”, a još dvije radionice organiziraju udruge “Čarobni svijet” i “Porta”. U petak ćete imati priliku i za jahanje u idiličnoj prirodi uz Krku zahvaljujući udruzi Grabarje Knin. Prvi dan festivala završava bogatim glazbenim programom uz pop, rock i etno glazbu.
Sajam seoskih proizvoda održat će se u subotu 26. kolovoza, od 10 sati, a na kojem već po pravilu “nema čega nema” kada je riječ o domaćim proizvodima kao što su med, vino, rakija, ljekovito bilje, rukotvorine… Poseban mjesto na ovogodišnjem FRK-u dobit će djeca u sklopu Dječjeg recikliranog sajma na kojem će izložiti svoje rukotvorine od tzv. otpada. Subota na FRK-u nudi vam i radionice tkanja, izrade perzijskih tepiha, igranje briškule i trešete, potragu za blagom, jahanje magaraca, safari spust kajakom, vožnju splavom…..
Ulaz na sva događanja je BESPLATAN, a prvih 100 posjetitelja FRK-a na poklon će dobiti platnenu vrećicu.

 

 

Donatori i sponzori ovogodišnjeg FRK-a su: Grad Knin, Šibensko-kninska županija,Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Turistička zajednica grada Knina, Hrvatska gospodarska komora, Dječji vrtić Cvrčak-Knin, Pučko otvoreno učilište Knin, Čistoća i Zelenilo d.o.o. Knin, Caffe bar Upitnik, caffe bar Škafić, forograf Šime Strikoman, “Upravitelj” d.o.o Knin, Igraonica Tri lovca Knin, Prenoćište „Kukolj“,“Studenac” d.o.o. te građani grada Knina i Zagreba.
Svoj doprinos organizaciji dali  su i HŽ Putnički prijevoz, Petar Gardijan, JU Priroda Šibensko-kninske županije, JU Nacionalni park Krka, KUD „Kralj Zvonimir“ Knin, Kajak kanu rafting klub „Odra„ iz Siska, Udruga Porta, Udruga „Čarobni svijet“ Knin, Planinarsko društvo „Troglav“ Knin, HGSS Šibenik, Udruga za zaštitu i uzgoj magaradi i konja „Pajica“, Udruga „Grabarije“ Knin, Udruga “Mladi u EU”-Šibenik, Etno skupina Tena, Mina&Jurica Jelić, bend “Teški osjećaji”, Udruga “Naše ognjište” te brojni izlagači proizvoda i građani Knina..
Na FRK možete i vlakom, naime HŽ Putnički prijevoz posjetiteljima  FRK-a odobrava 40% popusta u 1. i 2. razredu redovnih vlakova, a popust se može ostvariti od 24. do 27. kolovoza, isključivo za kupnju povratnih prijevoznih karata iz svih kolodvora do kolodvora Knin i natrag na udaljenostima dužim od 25 kilometara.. Prilikom kupnje prijevozne karte potrebno je naglasiti svrhu putovanja, a povratnu kartu na poleđini ovjeriti pečatom organizatora na info-pultu održavanja festivala. Mjesto održavanja festivala udaljeno je oko 300 m od centra grada i željezničkog kolodvora.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI