Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
IZDVOJENO / POLITIKA
(Foto: Jozica Krnić)

Šibenik osigurao sredstva za 28 pomoćnika u nastavi

(Foto: Jozica Krnić)

Grad Šibenik uspješno je, posredstvom Europskog socijalnog fonda, ostvario sredstva za potrebe pomoćnika u nastavi na natječaju Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ukupna vrijednost projekta je 5,1 milijun kuna, a Šibenik je od Europskog socijalnog fonda dobio 4,3 milijuna, dok će se ostalo namaknuti iz proračuna. Gradonačelnik Šibenika Željko Burić naglasio je da se ovim projektom osiguralo 28 radnih mjesta za pomoćnike u nastavi za učenike u sedam osnovnih škola na području grada.
– Mogu samo reći da je ekipa ovaj projekt odradila vrhunski, jer smo dobili maksimalnih stotinu bodova. Zaključak je da je cijeli program sastavljen stručno, što se i očekivalo od projekta koji ima prekrasan cilj, a to je djeci s posebnim potrebama normalno praćenje i funkcioniranje u nastavi u redovnoj školi – rekao je burić.
Cilj projekta je, dakle, osigurati što kvalitetniju prilagodbu učenika s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovni sustav, potvrdila je i Helena Grubišić, pedagoginja iz Osnovne škole Juraj Šižgorić, gdje se ovaj program provodi već sedam godina.
– Krenuli smo prije sedam godina s jednim djetetom, lani smo imali 13 pomoćnika u nastavi, a ove godine 11. Zasluga je to izvanrednog timskog rada ljudi u školi, roditelja, učitelja, djelatnika u Gradu i Ministarstvu. Pomoćnici u nastavi su jedna izvanredna stvar u školi, pogotovo kad je broj učenika s teškoćama sve veći. Nažalost, sve je više djece s neurološkim oštećenjima, smetnjama pažnje i koncentracije, sniženih intelektualnih sposobnosti, a to su upravo teškoće i grupe koje se traže kao korisnici u ovom europskom projektu – rekla je Grubišić.
Javni poziv za pomoćnike u nastavi je zaključen, a svi zainteresirani bit će pozvani na razgovor za desetak dana.
Šibensko-kninska županija također je iz europskih fondova povukla sredstva za pomoćnike u nastavi. Iz Europskog socijalnog fonda dobiveno je 6,5 milijuna kuna, a nešto više od pola milijuna bit će osigurano iz proračuna.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI