Neovisni novinarski portal
15.4.2021.
KRONIKA 112 / UKRATKO
PU šibensko- kninska : Priveden maloljetnik osumnjičen za čak šest požara !

PU šibensko- kninska :
Priveden maloljetnik osumnjičen za čak šest požara !

Ponovo maloljetnik s kaznenom prijavom za podmetanje požara! Kninska policija, nakon provedene kriminalističke obrade , kazneno je prijavila maloljetnika za kojeg se sumnja da je izazvao čak šest požara čija se ukupna šteta procjenjuje na 1,3 milijuna kuna.

Priopćeno je to iz šibensko-kninske Policijske uprave koja navodi da je maloljetni piroman od 11. do 23. kolovoza, ali također i 9. siječnja, u selu Žagroviću u čak pet navrata upaljačem, a 23. kolovoza i povećalom usmjerenim na sunčevu zraku, palio suhu travu s namjerom da izazove požar. Serijom požara koje je prouzročio zaprijetila je opasnost od materijalne ( imovinske) štete velikih razmjera,  priopćava policija.
Malodobni piroman sumnjiči se da je 11. kolovoza u ranom popodnevu ( 13, 30 sati ) nakon požara u Žagroviću, u predjelu Buline, dočim bi vatrogasci stavili vatru pod kontrolu,  upaljačem izazivao nove požare između zaseoka Raškovići, Kolundžije, i Zupčići. Taj je požar ugašen tek nekoliko dana kasnije, 16. kolovoza, a prema procjeni Hrvatskih šuma pričinjena šteta je preko 1, 3 milijuna kuna.
Maloljetnik, kojeg se tereti za čak šest požara, predan je pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske.

Ovo nije prva maloljetna osoba koja se sumnjiči za namjerno izazivanje vatrene stihije. Policija je već ranije privela dvije maloljetne osobe , od koji se jedna tereti za podmetanje, a druga za poticanje na podmetanje požara u Kistanjama. Među osumnjičenima ima i žena ( na benkovačkom području, Biskupiji… ) mlađe i starije dobi, pri čemu su neke zbog poremećenog uma, odnosno mentalne bolesti potpaljivale vatru, a neke nepažnjom i potpunim ignoriranjem svih upozorenja da se ništa ne spaljuje na otvorenom zbog mogućeg širenja požara.

Prema informacijama koje je objavila RTL televizija, dosad je zabilježeno gotovo pet tisuća požara, čak tri tisuće više nego lani, a od toga je svega 16 osoba privedeno pod sumnjom da su prouzročili 39 požara. Pravo je pitanje kako se dogodilo onih preostalih nekoliko tisuća, tko je njih skrivio i hoćemo li to ikad saznati.


VEZANE VIJESTI