Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
IZDVOJENO / KRONIKA 112
Požar u NCP-u Šibenik, nova nevolja nakon stečaja

Požar u NCP-u Šibenik, nova nevolja nakon stečaja

U šibenskom remontnom brodogradilištu, NCP- u Šibenik, izbio je danas požar koji je mogao imati i katastrofalne posljedice da nije bilo brze i efikasne intervencije vatrogasaca koji su ga uspješno stavili pod kontrolu. Vatra je izbila u jednom kontejneru u dijelu brodogradilišta gdje se nalaze boje i lakovi, a potom se proširila i na skladište ambalaže. Srećom, stradalih nije bilo a izbjeguta je i značajnija materijalna šteta.

Kako navodi ŠibenikIn pozivajući se na predsjednika Uprave NCP-a Roka Vuletića, uzrok požara tek treba utvrditi kao i štete, ali s obzirom da postoje nadzorne kamere u krugu brodogradilišta, bit će to znatna pomoć u istrazi.
Požar je izazvao i više detonacija , nastalih zbog pucanja stakla na halama radi visokih temperatura, ali je niz eksplozija koje su se čule stvorio na trenutak paniku u gradu koji je bio obavijen gustim crnim dimom.

Sretna je okolnost da se vatra nije proširila i na luksuzne jahte koje u brodogradilištu čekaju na remont, što bi NCP-u dodatno povećalo glavobolju , koje ovom, nekoć vrlo uspješnom, poduzeću ne manjka. NCP je, naime, unatoč tome što je prošao kroz predstečajnu nagodbu u kojoj je država tvrtki otpisala dio dugova, na kraju ipak zapao u stečaj. Ponajviše zbog duga prema domicilnoj Jadranskoj banci, i samoj u postupku državne sanacije, kojoj brodogradilište duguje oko 150 milijuna kuna za čije je preuzimanje svojedobno interes iskazao strani strateški partner koji, tvrde u Upravi NCP-a, ima velike planove s njihovim brodogradilištem. U stečajnom postupku svi su se nadali brzoj konsolidaciji, pa je požar koji je danas buknuo u bivšem Remontu svakako nova nevolja za ovu posrnulu tvrtku.


VEZANE VIJESTI