Neovisni novinarski portal
19.4.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI
B.B. 'Jadan od vas': - fotomontaža: Frustrirani čitatelj

Plementi Blaženko ‘darovao’ vatrogascima cijevi, da požar ne gase kantama ili pištoljima za vodu

B.B. 'Jadan od vas': - fotomontaža: Frustrirani čitatelj

Kako je javila HINA, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban u četvrtak je u zgradi Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita županijskim dobrovoljnim vatrogasnim društvima darovao vatrogasne cijevi vrijedne 55.000 kuna. Kako se pojašnjava, vatrogasna društva ostala su bez cijevi jer ih je uništila vatra prilikom gašenja požara. Nije pojašnjeno kako su vatrogasci u međuvremenu gasili požare bez cijevi, a niti kako je to župan Boban ‘darovao’ cijevi, te je li ih možda platio iz svog džepa ili pak iz županijskog proračuna.

U svakom slučaju, plemeniti Blaženko B. je rekao i kako koristi priliku da “herojima ljeta 2017. na području Splitsko-dalmatinske županije od srca zahvali”.
Ivan Slavić, načelnik Općine i dozapovjednik DVD Sućuraj, primjetio je kako deset cijevi izgleda kao mala donacija, ali puno znači.
– Te su cijevi potrošni materijal kojeg poslije svake sezone imamo po 20 komada manje. Te se vatrogasne cijevi rastežu po požarima, ali i zbog opskrbe našeg stanovništva na otocima koji nisu spojeni na vodovod, pa im vatrogasci na taj način dopremaju vodu. Nama svaka kuna puno znači, pa tako i ove nove cijevi. Vjerujemo kako ćemo na jesen osim opreme dobiti i nova vozila koja su nam neophodna – reče Slavić.
Tako će se izbjeći da neki vatrogasci na požarište idu pješice i s kantama ili pištoljima na vodu, jer nemaju adekvatna vozila i crijeva za vodu.
Najavljuje se i kako će vatrogasci dobiti i 130 naprtnjača kupljenih od prihoda s nekog malonogometnog turnira.
Očekuje se i kako će se država priključiti ovim akcijama darivanja vatrogasne opreme vatrogascima, prije nego li glavnina Dalmacije izgori u požarima.

B.B. ‘Jadan od vas’: – fotomontaža: Frustrirani čitatelj

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI