Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
JEDRA / Sport
Fotka Valovaca sa svečanog otvorenja Svjetskog junionskog prvenstva (Foto: JK Val)

Optimizam u Valu na početku Svjetskog juniorskog prvenstva

Fotka Valovaca sa svečanog otvorenja Svjetskog junionskog prvenstva (Foto: JK Val)

Šibenski jedriličari nalaze se na sjeveru Nizozemske.

Predstavnici Jedriličarskog kluba Val iz Šibenika ovoga su vikenda otputovali u nizozemski Medemblik, gdje je upravo počelo Svjetsko juniorsko prvenstvo za klasu Laser. Trener Teo Piasevoli nam je prije puta na Sjeverno more prenio svoja očekivanja:
– Na put je krenuo Marko Smolić, koji je po kriterijima završio drugi u nacionalnim okvirima i izborio pravo nastupa. Vodimo i Jurja Radačića koji je bio peti nacionalni i isto tako ostvario uvjete za nastup. Dobili smo i jedan wild card, što smo iskoristili za prijavu Roka Copića, koji je “uskočio” u ovu klasu, iako je jedrio na europskom prvenstvu u klasi 4.7. te je bio najbolje plasirani Hrvat. Mislio da imamo dobru ekipu i optimistični smo prije početka.
Raspored natjecanja predviđa kvalifikacijska jedrenja u prva četiri dana, dok su za finala jedrenja rezervirana posljednja dva dana regate. Valovci, koji će se natjecati u klasi Laser radial, trenutno su raspoređeni u različitim kvalifikacijskim skupinama.
– Ovo je prvenstvo koje se jedri u dva uzrasta, do 19 i do 17 godina, a očekuje se oko 400 jedriličara iz cijelog svijeta. Na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu u Dublinu Marko Smolić je bio odličan dvanaesti, što mu je dragocjeno iskustvo – kazao je Piasevoli.
Valova ekipa trenutno u Medembliku boravi u ugodnim klimatskim uvjetima; noćna temperatura je oko 15, a dnevna oko 20 stupnjeva. Prema posljednjim informacijama, na Sjevernom moru pada kiša, no idućih dana metereolozi najavljuju nestabilno vrijeme s umjerenim vjetrovima, ali i uobičajenim temperaturama.

 

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI