Neovisni novinarski portal
21.1.2021.
POLITIKA
Svečani Knin, barem jednom godišnje (foto Grad Knin)

Naređenje Kninjanima:
Dolaze visoki državni dužnosnici, pa smeće držite u suterenu, te uredite balkone i okućnice

Svečani Knin, barem jednom godišnje (foto Grad Knin)

Knin se, kao i svake godine, temeljito ušminka za 5. kolovoza. Ostala 364 dana u godini nisu toliko bitna. Tako sada gradski komunalci šalju Kninjanima dva zanimljiva zahtjeva. U prvome od njih naređuju da smeće dva-tri dana ne odlažu u kontejnere radi dolaska ‘visokih državnih dužnisnika’, nego da ga spremaju u dvorišta i podrume. Kad dužnosnici odu, kontejneri za smeće će se vratiti na ulice, pa onda Kninjani mogu izvaditi smeće iz podruma i dvorišta. U drugoj pak obavijesti se traži ukrašavanje balkona i okućnica.

– Prigodom obilježavanje Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 22. obljetnice Oluje povodom čega u Knin dolaze visoki državni dužnosnici, djelatnici poduzeća Čistoća i zelenilo Knin, u dogovoru s policijom, sutra će izmjestiti spremnike za odlaganje otpada. Ovim putem molimo naše sugrađane da u dijelovima grada gdje kontejneri budu izmješteni, prikupljeni otpad odlažu u privremeno zatvorenim vrećama za otpad u svojim dvorištima ili suterene zgrada, a kada kontejnere vratimo na ustaljene lokacije, da isti otpad odlažu u njih U navedenom periodu strogo je zabranjeno odlaganje otpada po cesti, nogostupu, zelenoj površini ili bilo kojoj javnoj površini – naređuju iz tvrtke Čistoća i zelenilo.
Evo i druga svečana obavijest sa pozivom za ukrašavanje:
– Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 22. obljetnica VRO “Oluja” najveća je proslava u novijoj hrvatskoj povijesti. Središnja proslava odvija se u Kninu 5. kolovoza 2017. godine. U želji da na što bolji način dočekamo brojne goste, upućujemo poziv građanima grada Knina da urede svoje balkone i okućnice te ukrase pročelja hrvatskim zastavama.
Proslavimo ovaj dan dostojanstveno u ozračju mira, pobjede i slobode – vele gradske vlasti.

Svečani Knin, barem jednom godišnje (foto Grad Knin)

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI