Neovisni novinarski portal
15.4.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI
Dvorac Miraval po danu

Brad Pitt i Angelina Jolie dužni pola milijuna eura za žarulje

Dvorac Miraval po danu

Brad Pitt i Angelina Jolie dužni su oko pola milijuna eura za žarulje, javlja Hina. Naime, francusko pravosuđe ih je kaznilo novčanom kaznom većom od pola milijuna eura jer su ostali dužni za ‘ruke i materijal’ francuskoj umjetnici koja je za njih radila svjetlosne instalacije na osvjetljenju posjeda i dvorca Miraval u francuskoj Provansi.

Prema odluci suda, tvrtka mora isplatiti 450.000 eura tvrtki umjetnice Odile Soudant koja je u stečaju radi dugovanja Pitta i Jolie. Soudant tvrdi da su Brad Pitt i Angelina Jolie osudili njezinu tvrtku na propast jer nisu platili račune za multimilijunsko osvjetljenje dvorca iz 17. stoljeća kojeg par i dalje ima u zajedničkom posjedu, unatoč bračnom krahu.
Sud je odredio da Pitt i Jolie moraju isplatiti Soudant i dodatnih 60.000 eura zbog štete koju su nanijeli njezinom ugledu.
Inače, Pitt i Jolie su nakon razvoda odlučili zadržati taj dvorac i imanje na kojem proizvode vino i maslinovo ulje.
Dvorac Miraval ima zanimjivu povijest. Jazz pijanist i kompozitor Jacques Loussier ga je 1970. kupio i u njemu uredio glazbeni studio. U njemu su svoje ploče snimali, među ostalima, Pink Floyd, Sting, Sade, The Cranberries i Gipsy Kings.

Dvorac Miraval po danu

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI