Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
SCENA / UKRATKO
Pet Shop Boys spektakularnu ‘Super turneju’ dovode u Zadar

Pet Shop Boys spektakularnu ‘Super turneju’ dovode u Zadar

„Super turneja“ Pet Shop Boysa svoje će prvo i jedino predstavljanje u našoj regiji imati u subotu 12. kolovoza na zadarskom Jazine Open Airu. Najuspješniji britanski pop duo svih vremena u naše krajeve donose impresivan audio/video show na kojem su radili s najvećim dizajnerskim, koreografskim i producentskim imenima današnjice.

Turneja koja prati recentan PSB album „Super“ započela je 29. listopada prošle godine četverodnevnom rezidencijom u londonskom Royal Opera Houseu pod nazivom „Inner Sanctum“. Londonska publika imala je priliku premijerno pogledati show kojeg su kreirali Es Davlin (dugogodišnja suradnica benda koja je, inače, radila i s Rihannom, Kanye Westom te na posljednjim turnejama U2-a i Adele) i koreografkinja Lynne Page (s kojom su već realizirali „Electric“ i „Pandemonium“ turneje, a koja u biografiji ima i kooperacije s Museom, Ellie Goulding i Duffy). Glazbeni dio koncerta zajedno su složili Pet Shop Boys i Stuart Price, trostruki dobitnik Grammyja i producent koji je radio s Madonnom, Killersima, New Orderom, Gwen Stefani, Sealom, Missy Elliot te, dakako PSB-om.
Britanski mediji koncert su opisali kao „electronic gesamtkunstwerk“, koristeći izraz iz teorije Richarda Wagnera koja kaže da glazba budućnosti treba integrirati različite umjetničke forme. Upravo takav nastup, u kojem se objedinjuje visoka i klupska kultura, kazalište, film, politička satira i laserski show potpomognut sa 30-tak plesača u nebrojenim lucidnim kostimima, Pet Shop Boys su pripremili za ovu jedinstvenu svjetsku turneju.

Serijal koncerata, u kojima PSB po prvi put nakon puno godina nastupaju s punim bendom na pozornici, obišao je Sjevernu i Latinsku Ameriku te se vratio do Europe u kojoj Neil Tennant i Chris Lowe kombiniraju festivalske i samostalne nastupe. Zadarski Jazine Open Air, u subotu, 12. kolovoza, bit će njihov samostalan cjelovečernji koncert, bez predgrupa i gostiju te više od dvadesetak izvedenih pjesama.
Ulaznice su u prodaji po cijeni od 220 kuna, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 250 kuna. U ponudi se nalazi i limitirani broj VIP ulaznica po cijeni od 350 kn. Ta ulaznica uključuje mjesto na povišenoj platformi s najboljim pogledom na pozornicu i zaseban šank.
Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.hr.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI