Neovisni novinarski portal
15.6.2021.
KOMENTARIĆ / POLITIKA
Ilustracija: Martina Dalić (u sredini), domoljubna ruka na srcu, teška vremena dolaze… (foto TRIS/H. Pavić)

Ministarstvo pesimizma i loših vremena:
Ministrica Dalić najavljuje ‘vremena koja neće biti tako dobra’

Ilustracija: Martina Dalić (u sredini), domoljubna ruka na srcu, teška vremena dolaze… (foto TRIS/H. Pavić)

Predlažemo A. Plenkoviću da hitno uvede Ministarstvo pesimizma, katastrofe i loših vremena. Na čelo tog Ministarstva treba postaviti aktualnu ministricu gospodarstva Martinu Dalić. A ministarstvo gospodarstva se može i ukinuti jer ionako dolaze loša vremena, kako je to najavila ministrica Dalić u svojemu smušenom govoru na današnjoj sjednici Vlade RH. Evo što je, među ostalim, izgovorila o dobrim vremenima i ‘vremenima koja neće biti tako dobra’.

– To znači: nalazimo se ponovno u dobrim vremenima. U vremenima, kao što ministar financija kaže, prihodi se dobro ostvaruju. Očekujemo da će ovogodišnji deficit biti niži nego što je planirano. Međutim, opasnost je dobrih vremena da se pomisli i da se učini jedna linearna projekcija da će ona trajati dugo, i da stoga treba eventualno oslabiti ili možda sasvim zaboraviti na potrebu štednje i racionalnog postupanja u svakom od resora. Na tu potrebu sigurno ne treba zaboraviti. Dobra su vremena u stvari ta u kojima je potrebno fiskalnu situaciju pripremiti za neka vremena koja neće biti tako dobra i koja sigurno u budućnosti ispred nas dolaze – ustvrdila je ministrica Dalić.
Htjela je valjda reći kako je sada u Hrvatskoj odlično zahvaljujući mudroj politici njezinoj i kolege joj Zdravka Marića, donedavnog menadžera temeljito uništene tvrtke Agrokor. Ako rezultati njegovog rada na državnoj razini budu poput onih u Agrokoru, onda postaje jasnija ministričina pseudoproročka prispodoba o ‘vremenima koja neće biti tako dobra’.
Hm, možda to pak znači da će nama vremena biti dobra. Svejedno… takav izljev pesimizma državnih dužnosnika se rijetko čuje ili viđa u svijetu. Nakon gotovo tri desetljeća katastrofalne gospodarske i druge politike u Hrvatskoj, užasne privatizacijske pljačke, bezočne izdajničke rasprodaje nekih strateških državnih resursa i uspješnog uništavanja budućnosti generacija građana ove zemlje – sve to garnirano ljigavim lažnim domoljubljem – od vodećih političara nam sada evo i finalne ofenzive na tragove preostalog optimizma među narodom.
Sram vas bilo.
To je najviše dobro i najmanje loše što im se u ovim dobrim vremenima može poručiti.

Martina Dalić (u sredini), domoljubna ruka na srcu, teška vremena dolaze… (foto TRIS/H. Pavić)Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI