Neovisni novinarski portal
19.9.2021.
POLITIKA
Slunjski koncert smutnje  (foto facebook)

Menadžment M.P Thompsona kaže kako su bezočne laži da su tražili pola milijuna kuna za koncert u Slunju

Slunjski koncert smutnje (foto facebook)

Kako je već poznato, Marko Perković Thopson ove godine 5. kolovoza neće pjevati niti u Kninu niti u Čavoglavama nego u – Slunju. Koncert Marka Perkovića Thompsona u Slunju je dio službene proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, kako je to objasnio  ministar hrvatskih branitelja Tomislav Medved. No nije odgovorio na pitanje novinara koliko će koštati nastup M.P. Thompsona u Slunju, nego je neodređeno odgovorio kako se ‘pruža sva potrebna tehnička pomoć u vezi koncerta’.

U medijima, primjerice u Jutarnjem listu, pojavila se danas informacija kako je menadžment M.P. Thompsona za taj nastup tražio pola milijuna kuna, ali da su se našli ‘na pola puta‘, odnosno 250 tisuća kuna. To je, dakako, izazvalo polemike, ponajprije stoga što istodobni koncert Prljavog kazališta na kninskoj proslavi 5. kolovoza košta dvostruko manje, odnonso 115 tisuća kuna. Dok su neki medijske napise o cijenama koncerta shvatili kao protuhrvatske te još jedan nasrtaj protiv branitelja, drugi su se zapitali koja je cijena domoljublja. Prije nešto više od pola sata oglasio se na službenoj Facebook stranici M.P. Thompsona i ‘Menadžment Marka Perkovića Thompsona‘, u kojemu stoji kako odlučno i s gnušanjem odbacuju bezočne laži. Evo priopćenja objavljenog na Facebooku.u cijelosti.

Priopćenje menadžmenta Marka Perkovića Thompsona u vezi pokušaja sabotiranja njegovog nastupa na Dan pobjede 2017. u Slunju od strane Jutarnjeg lista

Odlučno i s gnušanjem odbacujemo bezočne laži novinarke Jutarnjeg lista Rozite Vuković, zadužene za blaćenje Marka Perkovića Thompsona i medijski pokušaj sabotaže njegovog nastupa za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Slunju, kao i ostalih pojedinih medija koje takve vijesti prenose.

Također pozivamo dotičnu novinarku da pokaže koje su to braniteljske udruge iz Slunja ogorčene Thompsonovim nastupom. Naravno da neće pokazati jer to jednostavno nije istina.

Kako bi uveličao proslavu Oluje po cijeloj Hrvatskoj, Thompson namjerava svake godine otići na jedno od herojskih mjesta ili gradova koji su bili “prva linija obrane” i koji su obilježili Domovinski rat.

Marko Perković Thompson i njegov dragi prijatelj Mate Bulić ove godine odazvali su se Gradu Slunju kako bi svojim nastupom uveličali proslavu Oluje i to bez naknade.

Dakle, Thompson i Mate Bulić povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Slunju 2017. godine osobno za sebe nisu naplatili niti jedne lipe.

Dragi prijatelji, ovo nije ništa novo, svake godine prije proslave Oluje ovakvi mediji svojim izmišljanjem i sluganstvom pokušavaju skrenuti pažnju na sebe i umanjiti ovaj nama važni spomen, dan kada smo se konačno oslobodili od srpsko-četničke agresije.

Pozivamo Vas ma gdje bili da u što većem broju dostojanstveno kako nama Hrvatima i priliči proslavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Menadžment Marka Perkovića Thompsona

Slunjski koncert smutnje (foto facebook)

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI