Neovisni novinarski portal
17.1.2021.
POLITIKA
Dr. Jelić o prošloj kninskoj vlasti:  Neki su plaćali večere od  35.000 kuna, a naši sugrađani su ostajali bez puno važnijih stvari.

Dr. Jelić o prošloj kninskoj vlasti:
Neki su plaćali večere od 35.000 kuna, a naši sugrađani su ostajali bez puno važnijih stvari.

Novi kninski gradonačelnik dr. Marko Jelić i njegova Nezavina lista dr. Marka Jelića odlučili se obratiti svekolikoj kninskoj i ostaloj javnosti poslanicom preko društvene mreže Facebook. Povod je bio obilježavanja prvih mjesec dana na vlasti. Ukratko, pojašnjavaju kako su imali ‘jako puno posla’, te kako treba ‘određeno vrijeme’ da utvrde stanje u Gradu Kninu nakon preuzimanja vlasti. A to stanje baš i nije sjajno, vele, jer su protekle vlasti gradski novac trošile na ‘političke kampanje’, kao i večere koje  su se plaćale oko 35 tisuća kuna. Evo njihova priopćenja:

Poštovani sugrađani i dragi prijatelji. Prošlo je mjesec dana kako smo stupili na čelo našeg Grada. U tih mjesec dana imali smo jako puno posla. Nama također treba jedno određeno vrijeme kako bismo sagledali stvari i što bolje se uputili u funkcioniranje gradske uprave kako bi mogli što kvalitetnije započeti s ostvarivanjem zacrtanih ciljeva. U ovih mjesec dana odradili smo vrlo važne sastanke s predstavnicima različitih ministarstava, predstavnicima različitih gradova i općina, poduzetnicima te smo uspjeli odraditi i jedan prijem građana koji su bili zainteresirani da dođu u posjet gradonačelniku. Mjesec dana je kratak rok za određene stvari, međutim, smatramo da ćemo najbolje rezultate ostvariti ako krenemo prvo s organizacijom same gradske uprave. Na raspolaganje su nam ostavljena minimalna sredstva te se u skladu s tim moramo organizirati, raditi na uštedama i na najbolji način iskoristiti ono što imamo. Naši sugrađani nemaju osnovnih uvjeta za život i riješavanje toga nam je prioritet. U ljetnim mjesecima ljudi nam nemaju vode i godinama se dozvoljava da se ta ista situacija ponavlja iznova.
To više ne može tako. Činimo sve kako se to više ne bi dogodilo. Mnogi naši sugrađani imaju problem rasvjete i asfalta, sredstva koja su osigurana na razini godine za te potrebe, gotovo su u cjelosti potrošena do polovine godine. Najveći dio potrošen je u službi političke kampanje naših prethodnika koji su stihijski odrađivali stvari i ne postavljajući prioritete na taj način kupovali glasove. Ima tu mnogih stvari koje nisu odrađene kako treba, al na žalost, dok su neki plaćali večere od cca 35.000,00 kn, naši sugrađani su ostajali bez puno važnijih i prioritetnijih stvari. Uskoro ćemo objaviti popis svih poduzetih koraka i kratak izvještaj o trenutnom stanju kao i planove koje namjeravamo ostvariti. Odrađivamo zaista mnogo posla, međutim, većina našeg rada nije vidljiva našim sugrađanima. Formiramo tim koji će Vas na tjednoj bazi obavještavati o svim našim aktivnostima te ćemo nastojati što više naših sugrađana uključiti u iste. #OživimoKnin

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI