Neovisni novinarski portal
19.4.2021.
POLITIKA
Damir Krstičević/Izvor:N1

Damir Krstičević razmišljao na odmoru pa je zaključio da nije dao neopozivu ostavku

Damir Krstičević/Izvor:N1

Ministar obrane Damir Krstičević koji je bio dao neopozivu ostavku, a onda nije bio siguran je li ju dao, pa je zatim otišao na odmor (vidi TRIS) da bi razmišljao o tome je li dao neopozivu ostavku ili nije, ipak se, nakon duljeg razmišljanja, domislio: nije dao ostavku.

Tako bar proizlazi iz svježeg priopćenja koje je lansirao MORH.

A u tom se priopćenju ‘posebno zahvaljuje’ zahvalan predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću ‘na bezrezervnoj potpori’. Kako veli, čast mu je surađivati s ‘Predsjednicom Republike i vrhovnom zapovjednicom Oružanih snaga Kolindom Grabar-Kitarović’.

Tako je časno zaključio da ipak nije dao neopozivu ostavku. Uostalom, evo tog priopćenja:

Vezano za ponuđenu ostavku na dužnost ministra obrane, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević izjavio je:
„Nakon brojnih razgovora s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, odlučio sam kako ću i dalje nastaviti obnašati dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra obrane.
Javnosti su poznati razlozi zbog kojih sam ponudio svoju ostavku, već sam ih više puta javno obrazložio i želim odlučno demantirati bilo kakav drugi skriveni razlog ili motiv.
Pripadnici Oružanih snaga zajedno sa svim ostalim gasiteljima uz nadljudske su napore obavili ogroman posao u obrani od katastrofalnog požara i ovom prilikom im se od srca zahvaljujem.
Proteklih dana zvali su me pripadnici HV-a, kolege generali i ministri, međutim posebno sam zahvalan predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na bezrezervnoj potpori ne samo meni, nego što je još važnije i svim projektima koje sam zajedno sa svojim timom pokrenuo u svrhu jačanja Oružanih snaga Republike Hrvatske i izgradnje boljeg i učinkovitijeg sustava Domovinske sigurnosti. Upravo je ta potpora razlog ove moje odluke.
Čast mi je biti na čelu Ministarstva obrane i sa svojim timom te u suradnji s drugim ministarstvima i Predsjednicom Republike i vrhovnom zapovjednicom Oružanih snaga Kolindom Grabar-Kitarović nastaviti velike projekte od iznimne važnosti za jačanje Oružanih snaga, sigurnosti, prosperiteta i gospodarskog razvoja Republike Hrvatske.
Na kraju, moram zahvaliti mojim brojnim prijateljima hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i brojnim građankama i građanima koji su mi ovih dana slali poruke potpore.“
Tags:

VEZANE VIJESTI