Neovisni novinarski portal
16.4.2024.
KULTURA / POLITIKA / UKRATKO
Tangenta na Trgu Pavla Šubića u Šibeniku: Makedonska glazbeno-gastro večer

Tangenta na Trgu Pavla Šubića u Šibeniku:
Makedonska glazbeno-gastro večer

“Hrvatsko-makedonska tangenta” u suradnji sa Maticom hrvatskom ogranak Šibenik i Turističkom zajednicom grada Šibenika organizira 12. lipnja na Trgu Pavla Šubića, s početkom u 20,30 sati, nastup umjetničko-folklorne grupe, ansambla Keramičar iz Makedonije (Veles). Riječ je o manifestaciji kulturnog, zabavnog i eno-gastro karaktera, čiji je cilj predstaviti dio bogate makedonske tradicije i kulture u Šibeniku ispred domaćih i stranih gostiju, prijatelja i medija.
Gosti iz Makedonije predstavit će kroz svoj glazbeni i folklorni program dio bogate makedonske kulturne baštine, prije svega kroz narodne pjesme i tradicionalna makedonska ora (kola), te bogatu lepezu narodnih nošnji.
Ovim događajem daje se novi impuls već uspostavljenim raznovrsnim angažmanima i aktivnostima građanske udruge “Hrvatsko-makedonska tangenta” u domeni umjetnosti, kulture i medija, koje su kroz tradicionale susrete pisaca Makedonije i Hrvatske (Zlarin), te razmjenu novinarskih izaslanstava, postali dio uspješne priče i paradigma za primjer suradnje dviju država i dvaju naroda.
Tjekom dvodnevnog boravka brojna umjetnička grupa (pedesetak članova) imat će priliku upoznati povijesne i kulturne vrijednosti Šibenika i Šibensko-kninske županije, te se družiti i razmjeniti iskustva i mišljenja sa svojim šibenskim domaćinima.
Tags: ,

VEZANE VIJESTI