Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
POLITIKA
Davor Ivo Stier (Foto: Tris/H. Pavić)

Stabilna Vlada koja se ljulja:
Stier dao ostavku pa će sada ‘jačati demokršćansku opciju u kontaktu s građanima’

Davor Ivo Stier (Foto: Tris/H. Pavić)

Tek što je postigla tzv. stabilnost, Plenkovićeva Vlada RH se opet zaljuljala. Ovaj put Plenković nije nikoga izbacio iz Vlade RH, već je jedan od njegovih stranačkih kolega Davot Ivo Stier iz iste izašao sam.

–  Naglasio sam da smo uspostavili okvir za vođenje samosvjesne politike te da dolazi nova faza. Vaše su kamere to snimile pa ne moram ponavljati, ali ću danas pojasniti što ta nova faza donosi. Prije tjedan dana sam od premijera tražio da imenuje novu osobu na čelo Ministarstva koja će dobro funkcionirati u novoj političkoj konstelaciji. U ovoj novoj konstelaciji potrebno je jačati i demokršćansku opciju u kontaktu s građanima, a ja mislim da to mogu kao zastupnik u Saboru. Velika je čast predstavljati RH u svijetu, ali sada je važnije biti u domovini širiti demokršćansku opciju i vratiti povjerenje ljudi u institucije,  pa sam smatrao da je najbolje da premijer predloži novu osobu na čelo Ministarstva, a tek u petak sam se vratio iz New Yorka pa me premijer nije htio razriješiti  dužnosti dok sam u inozemstvu, kako ne bi bilo netočnih špekulacija kao što je jedna da bih mogao uskratiti podršku Andreju. To je netočno. Podnio sam ostavku kako bih se stranačkom radu više posvetio što iziskuje puno više vremena na terenu. Službeno sam podnio ostavku. Želim se zahvaliti svim djelatnicima i djelatnicama. Razumije se, do imenovanja nove osobe i dalje ću obavljati dužnost ministra, ali vjerujem da se to može očekivati u narednih par tjedana ili puno prije –  rekao je u sjedištu Ministarstva vanjskih poslova u Zagrebu prije desetak minuta na vanrednoj konferenciji za novinare Davor Ivo Stier, sad već bivši ministar.
Kako se isticalo u medijima, Stier je već dan nakon drugog kruga lokalnih izbora kuvertirao svoju ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova te dužnost političkog tajnika HDZ-a. Navodno je nezadovoljan što je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dogovarao formiranje nove parlamentarne većine s HNS-om, odnosno ulazak te stranke u Vladu, nakon što je propala suradnja HDZ-a s Mostom (Stier je bio zagovornik suradnje s Mostom i nakon što je došlo do razlaza, odnonso nakon što je Plenković izbacuio Mostove ministre iz Vlade RH).
Sada će Stier moći u miru ‘jačati demokršćansku opciju’, što god to značilo.

Davor Ivo Stier (Foto: Tris/H. Pavić)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI