Neovisni novinarski portal
18.4.2021.
SCENA / UKRATKO
Prophets Of Rage (Foto: Travis Shinn)

Odbrojavanje do koncerta najveće supergrupe na svijetu:
Prophets Of Rage na Šalati

Prophets Of Rage (Foto: Travis Shinn)

Prophets Of Rage, vjerojatno najveća, ali i najglasnija supergrupa na svijetu, sastavljena od članova grupe Rage Against The Machine, Public Enemy i Cypress Hill, dolazi na zagrebačku Šalatu 26. lipnja na svoj premijerni hrvatski nastup.

S obzirom da RATM nikada nisu nastupili u Hrvatskoj (a u regiji su bili samo jednom u Ljubljani prije 15 godina) ova vijest svakako će do temelja uzdrmati izrazito veliku bazu fanova koju taj legendarni band ima kod nas. Pridodamo li tome da su se sviračkoj sekciji Ragea – Tomu Morellu (gitara), Bradu Wilku (bubnjevi) i Timu Commerfordu (bas) – pridružili Chuck D i DJ Lord, frontman i DJ Public Enemyja, najvažnijeg hip-hop benda u povijesti, te megapopularni B Real iz još jednih velikana, Cypress Hilla, nema sumnje da nastup Prophets of Rage u Zagrebu predstavlja jednu od najvećih koncertnih poslatica uopće u 2017. godini.
Rage Against The Machine, bez sumnje najznačajniji crossover band svih vremena, i grupa koje je na najbolji i najefikasniji način spajala rock i hip hop glazbu, objavila je za vrijeme karijere tri fenomenalna studijska albuma čije se sve najznačajnije pjesme nalaze u današnjoj set listi Prophets of Rage. Kako je Zach De La Rocha javno objavio svoju nezainteresiranost da nastavi nastupati i snimati s RATM, no isto tako i dao javni blagoslov da ostatak banda nastavi izvoditi te pjesme pod imenom Prophets of Rage, Tom Morello i ekipa pozvali su da im se priključe legende hip hopa. U svojim furioznim nastupima grupa izvodi sve ključne trenutke RATM kataloga od “Killing In The Name Of”, “Bullet In The Head”, “Sleep Now In The Fire” do “Guerilla Radio”, “People Of The Sun”, “Testify” i “Bulls On Parade”, kao i klasike Cypress Hilla “How I Could Just Kill A Man”, “(Rock) Superstar”, “Hand On A Pump”, “Insane In The Brain” te Public Enemyja “Prophets Of Rage”, “She Watch Channel Zero?!”, “Can’t Truss It”, “Welcome To The Terrordome”, “By The Time I Get To Arizona”.

Oduvijek izrazito socijalno angažirani i aktivni, snažnog ljevičarskog usmjerenja, Morello je okupljanje Prophets of Rage pojasnio aktualnom političkom situacijom u svijetu i skretanjem u desno mnogih velikih sila, Amerike prije svega. Na velikom zagrebačkom koncertu Prophets Of Rage će se pridružiti još House Of Pain i Black Peaks.
House of Pain, kultni hip-hop trio u Hrvatsku dolazi u originalnoj postavi – Everlast, Danny Boy I DJ Leathal – u sklopu turneje kojom proslaavljaju 25 godina od prijelomnog debi albuma na kojem je se našao singl “Jump Around”, zasigurno jedan od najvećih rap hitova u povijesti. Besmrtnu singlicu producirao je DJ Muggs, član Cypress Hilla, s kojima su House Of Pain bili povezani u kolektiv Soul Assassins. S obzirom da Prophets Of Rage u svom setu izvode “Jump Around” prilika da ga se čuje u izvedbi autorskog trojca definitivno je jedan od koncertnih vrhunaca ovog proljeća u Zagrebu.
Čast da 26. lipnja otvore program pripala je mladoj britanskoj post rock četvorki Black Peaks, koju su mediji dosad najviše uspoređivali s grupama Mastodon, The Dillinger Escape Plan i Tool.
Grupa Prophets Of Rage nedavno je objavila singl ‘Unfuck The World’ i najavila objavu prvog albuma u rujnu. Režiju videospota potpisuje poznati režiser i aktivist Michael Moore.
Do 25. lipnja cijena ulaznica je 240 kuna, a na dan koncerta, ukoliko ih ostane, ulaznice će koštati 270 kuna.

 


VEZANE VIJESTI