Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
POLITIKA
Marko Jelić na konferenciji za novinare (Foto: Radio Knin)

Nova kninska vlast najavljuje da neće biti revanšizma ni otpuštanja

Marko Jelić na konferenciji za novinare (Foto: Radio Knin)

Novi kninski gradonačelnik dr. sc. Marko Jelić, koji je na lokalnim izborima uvjerljivo pobijedio Josipu Rimac iz HDZ-a, održao je, zajedno sa svojim zamjenicima, svoju prvu konferenciju za medije, na kojoj se osvrnuo na protekle izbore i predstavio program razvoja grada – javlja Radio Knin.

– Naš prioritet je zaustavljanje iseljavanja iz Knina, posebno mladih – rekao je Marko Jelić, istaknuvši kako je u posljednjih nekoliko godina iz Knina iselila trećina njegova stanovništva. Da bi zaustavili ovaj poguban trend, kaže Jelić, treba raditi na oporavku gospodarstva i otvaranju novih radnih mjesta. Grad Knin ima uvjete za razvoj turizma i poljoprivrede, koji se mogu brzo iskoristiti, ali na održiv način. Za razvoj grada vrlo je važna i infrastruktura, razvoj obrazovanja i poboljšanje društvenog života.

Jelić isto tako ističe kako predstavnike HDZ-a, koji za sada imaju većinu u Gradskom vijeću, više neće doživljavati kao suparnike, već partnere u izgradnji boljeg Knina. No, Kninjani nisu zadovoljni radom gradskih tvrtki i dosadašnje uprave. Neće biti revanšizma, ni otpuštanja, ali je nužna reorganizacija, rekao je zamjenik gradonačelnika Mario Ćaćić.

Ćaćić je najavio i cijeli niz mjera kojima će se pospješti razvoj gopodarstva, kao primjerice izgradnju industrijskih zona, konkretno Oćestova, poticanje poduzetništva, osnivanje startup poduzeća, one stop shopa i drugo.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Perić, rekla je kako će se troškovi grada maksimalno racionalizirati, a većina sredstava bit će usmjerena razvoju gospodarstva.

Primopredaja vlasti bit će u ponedjeljak, 12. lipnja, baš uoči Dana grada i blagdana svetog Ante. Nakon toga slijedi revizija poslovanja dosadašnje uprave, javlja Radio Knin.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI