Neovisni novinarski portal
28.3.2024.
POLITIKA
Na čelu novog saziva GV-a Šibenika Dragan Zlatović

Na čelu novog saziva GV-a Šibenika Dragan Zlatović

Novim sazivom šibenskog Gradskog vijeća kormilarit će naredne četiri godine dr. znanosti Dragan Zlatović (HDZ), predavač na Veleučilištu u Šibeniku, bivši dugogodišnji ravnatelj Kazališta, koji je svojedobno odlaskom iz šibenskog teatra otišao i iz politike.Ovo je njegov come back,a hoće li biti i “veliki”, vidjet ćemo…

Zlatović je za predsjednika izabran na današnjoj konstituirajućoj sjednici GV-a-jednoglasno. Pozicija i opozicija bile su složne i oko izbora dvaju potpredsjednika- HDZ-ovog Stipice Protege i SDP-ovog Joška Šupe. Šupe je, inače, u vijećničke klupe došao umjesto kolege Josipa Živkovića, koji je bio i SDP-ov kandidat za gradonačelnika. Izabranog gradonačelnika, HDZ-ovog Željka Burića, u GV-u je zamijenila Zorana Bačelić , a dogradonačelnika Danijela Miletu, Dino Papak.
U novom sazivu Vijeća HDZ ima većinu od čak 13 vijećnika, što je dosad nezabilježeno, koalicija SDP-HSS-HSU svega 5, NL Stipe Petrine 3,a po dva vijećnika predstavljaju Most i Hrast.
Zahvaljujući kolegama na ukazanom povjerenju da vodi Gradsko Vijeće, Zlatović nije mogao izmaknuti uobičanoj frazi o “časti i obvezi”, pozivajući se na Victora Hugoa,te naznačio da je vrijeme predizbora i izbora prošlo, a sad je svima, uz međusobno uvažavanje i uljudbeno raspravljanje, činiti sve kako bi Šibenik išao samo naprijed.
Nije propustio ukazati na datumsku podudarnost konstituirajuće sjednice s davnim 20.lipnja 1928. kada su u Skupštini Kraljevine Jugoslavije ubijeni Pavle Radić,Đuro Basariček i velikan hrvatske pravne misli, Stjepan Radić, koji je podlegao zadobivenim ranama.Sjetio se i Miljevačke bitke iz Domovinskog rata, koja se obilježava 21. lipnja, pa odao počast svim palim braniteljima, a kolegama vijećnicima poželio sretne i berićetne nastupajuće blagdane. Propustio je reći da je riječ o Danu antifašizma i Danu neovisnosti…
Gradonačelnik Željko Burić, također je čestitao svim izabraim vijećnicima i otkrio svoju želju: da bude konstruktivnosti i rada u novom sazivu makar koliko je bilo u prošlom.A dao je i obećanje: za svaki dobar, konstruktivan prijedlog bit će otvoren, bez obzira s koje strane dolazio, jer nitko nema pravo na isključivost!

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI