Neovisni novinarski portal
15.4.2021.
POLITIKA
Ivica Relković preko RTL-a traži posao… ?

Ivica Relković preko RTL-a traži posao… ?

Ivica Relković, bivši ideolog i glasnogovornik Mosta, a danas politički analitičar, zapravo „ničim izazvan“, dobio je prime time na RTL-u da bi u udarnim vijestima objavio svim zainteresiranim političkim strankama, nezavisnim listama i pojedincima koji trebaju političke konzultantske usluge da je slobodan i da im stoji na  raspolaganju. Doista domišljato. Kao povod poslužila je jedna pljesnjiva vijest iz ožujka, koja je prigodno osvježena, o tome kako je premijer Plenković ponudio Relkoviću savjetničko mjesto.

Dakle, vijest nije vijest, jer datira od prije tri mjeseca, ali je povod za samoreklamu dobar. Na pitanje RTL-ove urednice postaje li osobni savjetnik predsjednika Vlade, Relković odmah to demantira, vijest je stara, kaže.
– U trenutku kad sam davao ostavku, zajedno smo bili potpredsjednik Vlade Kovačić i ja. Most je bio u Vladi, i premijer mi je ponudio mogućnost da mu budem savjetnik, upravo u vezi odnosa s Mostom . Ja sam to odbio jer sam radio projekt u vezi lokalnih izbora- rekao je za RTL Relković, konstatirajući kako upravo taj događaj može biti dokaz da premijer nije htio rušiti Vladu s Mostom, nego je, naprotiv, zadržati na okupu.
I tako smo napokon shvatili zašto je Relković dobio ovako dobru medijsku priliku na račun „vijesti“ iz ožujka…
A kad je svoje obavio, red je da mu se i oduže. Upitan što bi učinio da mu dođe nova ponuda od premijera, Relković je spremno odrecitirao cijelu reklamnu kampanju.
– Ja sam slobodan čovjek, nećete biti savjetnik nekome tko misli isto kao i vi. Ja sam osoba s integritetom, da me netko sutra pozove, otišao bih s njime popiti kavu, vidjeti što je u pitanju i mogu li pomoći.
A onda malo skromnosti, pa saznajemo da je Relkovićeva ambicija zapravo „razvijati blog do razine političko-analitičkog portala i odgovoriti na sva ključna politička pitanja…“ Neki su mu, požalio se, prigovarali da sam navijao za ovoga ili onoga”, ali, evo, reći će otvoreno,” HDZ je izgubio u 25 gradova i općina od nezavisnih kandidata, a SDP samo u tri. Hoće li sad reći da navijam za SDP”- dobacit će u prilog svoje obrane.
Da li će nekome biti savjetnik to ne ovisi ni o čijim spinovima, kazao je, napominjući da je otvoren za suradnju i nema nikakav problem ni da ga netko od nezavisnih pozove za savjetnika.
E šta ti je smisao za samoreklamu! Ili je čovjek ostao bez posla, pa mu je RTL susretljivo uskočio refreširanjem stare vijesti da bi plasirao novu: Slobodan sam, slobodno zovite, stojim na raspolaganju!
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI