Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
POLITIKA

HNS dobio dva ministarstva, Plenković se zahvalio ministru – plagijatoru

Premijer Andrej Plenković je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a predstavio nove ministre u Vladi.

Premijer Andrej Plenković je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a predstavio nove ministre u Vladi.

Kako javlja HRT, sutra će Saboru za potpredsjednika Vlade biti predstavljen Predrag Štromar (HNS), a za ministricu znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak (HNS). Osim ulaska u Vladu dvoje HNS-ovaca,  najavljeno je da će ministar pravosuđa biti Dražen Bošnjaković (HDZ), ministar unutarnjih poslova Davor Božinović (HDZ),  zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić (HDZ), rada i mirovinskog sustava Marko Pavić (HDZ), a Lovro Kuščević (HDZ ) će biti ministar uprave.

“Zahvalio sam Barišiću na suradnji, hvala mu što se trudio, sve što je napravio, napravio je u najboljoj vjeri”, rekao je Plenković.

“Nećemo gatati”, kazao je Andrej Plenković po završetku sjednice Predsjedništva. Nije želio otkriti koliku većinu ima u Saboru i hoće li ga podržati Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i Željko Glasnović. “Politika vlade je jedna politika – jedna Vlada, jedan program. Odgovornost HDZ-a kao najjače stranke je osigurati stabilnost države i funkcioniranje i institucija na dobrobit svih građana Hrvatske. Nakon niza izbora vrijeme je da se okrenemo poslu”, kazao je. Otkrio je kako se zahvalio ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću na suradnji te dodao kako je Barišić predano radio i napravio sve u okviru programa Vlade. Kazao je kako se na Predsjedništvu nitko nije protivio Barišićevu odlasku. “Postoji puno aktera koji bi voljeli destabilizaciju, ali taj film dok sam ja na čelu vlade i HDZ-a neće gledati, poručio je Plenković. “Kolege iz HNS-a će sudjelovati u radu Vlade s ciljem dobrobiti za zemlju. Važno je da u različitim svjetonazorima možemo imati konsenzus o bitnim pitanjima za ovu zemlju”, zaključio je premijer.

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI