Neovisni novinarski portal
16.4.2024.
MEDIJI / TRIBINA
HND tribina – Agencija za elektroničke medije: neovisnost, transparentnost, učinkovitost

HND tribina – Agencija za elektroničke medije:
neovisnost, transparentnost, učinkovitost

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) poziva na tribinu pod nazivom „Agencija za elektroničke medije: neovisnost, transparentnost, učinkovitost“ koja će biti održana 27. lipnja (utorak) od 10:30 do 12:30 sati u Novinarskom domu, Perkovčeva 2. Evo što piše u pozivu za tribinu: 

 S obzirom na važnost Agencije za elektroničke medije (AEM) kao neovisnog nacionalnog regulatora na području elektroničkih medija, a posebno u svjetlu činjenice da je nova Vlada Republike Hrvatske konačno odlučila o ostavci ravnateljice AEM-a i predsjednice Vijeća za elektroničke medije (VEM), te predložila Hrvatskom saboru troje novih članova VEM-a, HND smatra da je pravo vrijeme za javnu raspravu o svim važnim aspektima djelovanja Agencije i Vijeća.
Uvodno će o zakonskim okvirima, načinima uspostavljanja i održavanja neovisnosti od političkih utjecaja te dobrim praksama u zemljama Europske unije govoriti profesorica dr. Sandra Bašić Hrvatin, profesorica na Fakultetu za humanističke studije Primorskog sveučilišta u Kopru i sudionica mnogih medijskih projekata te medijska savjetnica raznih međunarodnih organizacija i institucija.
Voljeli bismo da se potom u raspravu o hrvatskim potrebama i iskustvima uključi što veći broj stručnjaka. Zbog toga smo na tribinu pozvali i ministricu kulture, predstavnike Agencije za elektroničke medije/Vijeća za elektroničke medije, Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskoga sabora, te Odašiljača i veza kao i nakladnike elektroničkih medija /emitere, znanstvenike koji se bave temama vezanima za medijsku regulativu te ostale zainteresirane.
Najljepša hvala na razumijevanju i suradnji.
Saša Leković, predsjednik HND-a

Tags: ,

VEZANE VIJESTI